Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Međunarodnog praznika rada

Datum objave: 1. svibnja 2015.

Povodom prvog svibnja, Međunarodnog praznika rada župan Međimurske županije Matija Posavec, žiteljima Međimurske županije uputio je čestitku u kojoj stoji:
"Poštovane Međimurke i Međimurci!
            I ovogodišnji Međunarodni praznik rada obilježavamo u otežanim uvjetima života za sve nas, a posebice za veliki broj nezaposlenih diljem Lijepe naše. Iako se u Međimurju smanjuje broj nezaposlenih,  te se time stvara ne u potpunosti opravdan dojam o lagodnom i bogatom životu u našoj Županiji, moram istaknuti da je još puno toga na čemu svi mi zajedno moramo raditi. Kada kažem zajedno mislim i na politiku, radnike i poduzetnike jer jedino zajedno možemo iznaći rješenje kojim ćemo povećati najniže hrvatske plaće koje se upravo ovdje u Međimurju isplaćuju. Mi se trudimo stvoriti uvjete kojima ćemo privući investicije, radnici odrađuju izuzetan posao, a poslodavci, poduzetnici moraju biti ti koji će procijeniti da je upravo plaća jedan od ključnih motiva koji će tu kvalitetnu radnu snagu i zadržati kod kuće. Jer u protivnom ćemo ostati bez nje.  Mi smo kraj u kojoj se rad cijeni više nego igdje drugdje, u kojoj izvoz čini temelj gospodarskog razvitka, mi ne posustajemo nego idemo korak dalje. Pokazujemo složnost i ustrajnost u stvaranju pretpostavki za daljnji brži i kvalitetniji razvoj, i dalje promičemo rad, zajedništvo i solidarnost, koristimo sve potencijale, kako bismo ostvarili boljitak društva i svih naših građana. Oduvijek smo bili poznati kao oni koji su preuzimali stvari u svoje ruke, koji su sami rješavali svoje poteškoće i nosili se samostalno sa svim nedaćama na koje smo nailazili. Zato i danas vođeni svojom vizijom, zajedno u sinergiji gospodarstva i javne uprave se uspješno nosimo s gospodarskim problemima, a pri tome nikada ne zaboravljajući na solidarnost s najslabijima i najosjetljivijima, kojima nekad nužni reformski potezi mogu dodatno otežati i ugroziti egzistenciju.   
No, činjenica je da se uvijek može i treba više i bolje te zato nošeni dobrim rezultatima koje postižemo posljednjih godinu dana, nošeni jednim optimizmom bez kojeg se ne može napraviti kvalitetan iskorak naprijed, moji suradnici i ja želimo da se ostvare svi naši i vaši planovi, da se i dalje otvoraju nova radna mjesta, da radnici zarađuju svoj novac i primaju plaću na vrijeme te da se time unese u naše domove tako potreban mir.
 
            I zato, sretan Vam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada!"
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content