Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom Dana Međimurske županije, Spomendana na dan pogibije Zrinskog i Frankopana

Datum objave: 30. travnja 2015.

Povodom 30. travnja, Dana Međimurske županije i Spomendana Hrvatskog sabora na dan pogibije Zrinskog i Frankopana, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku u kojoj stoji:
Drage moje Međimurke i Međimurci ,
Posljednjeg dana travnja 1671. godine u Bečkom Novom Mjestu pogubljeni su hrvatski plemići, ratnici i političari, Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan. Da je riječ o osobama izuzetno značajnima za nacionalnu povijest, čije je djelovanje u stoljećima koja su uslijedila, nadahnjivalo tisuće i tisuće hrvatskih domoljuba u borbi za nacionalnu neovisnost, potvrđuje i činjenica kako se taj datum slavi kao Dan Međimurske županije. Prepoznao je to i Hrvatski sabor koji je 2011. godine ovaj dan proglasio Spomendanom na Zrinske i Frankopane. S naglaskom posebice na prenošenje mlađim generacijama detalja nacionalne povijesti, Dane Međimurske županije obilježavamo s ponosom i u slavu na Zrinske i Frankopane.
Stoga Vam drage moje Međimurke i Međimurci čestitam Dan naše županije i ovom prigodom zahvaljujem na ogromnoj podršci koju trenutno uživamo jer je ona odgovornost i obaveza da nastavimo još više. Zadovoljan sam percepcijom koja dokazuje da Vas nismo iznevjerili, i vjerujte mi, jednakim žarom kao i do sada, znat ću braniti interese našeg Međimurja i učinit ću sve da postanemo još bolja, sretnija i razvijenija sredina u Hrvatskoj.
Ključ za to leži u predanom, energičnom, odlučnom i pravednom radu, modelu koji provodi upravo Međimurska županija. Svi su pozvani da taj način rada provode u svojoj sredini, jer želimo i dalje biti regija primjer, a osim toga želim dati svoj doprinos i biti svjetlo hrvatske politike. U ove svečarske dane više nego ikad radit ćemo na tome da vratimo povjerenje u politiku i političare te mijenjamo svijest o politici, jer ona može biti itekako častan posao.
ŽUPAN 
Matija Posavec, mag. ing.“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content