Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” osnovana je 6. studenog 2000. godine. Osnivač Zaklade je Skupština Međimurske županije.

Ured Zaklade je u Međimurskoj županiji, R. Boškovića 2, Čakovec.
Zaklada «Katruža» humanitarnog je karaktera, osnovana sa svrhom pružanja pomoći građanima s područja Međimurske županije, za potrebe liječenja, rehabilitacija, operacija, transplantacija organa, nabave pomagala za invalidne osobe, te nabavu lijekova u slučaju kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne podmiruje u cijelosti.
Zaklada ima upravitelja i 7 članova Upravnog odbora, koji na temelju vjerodostojne medicinske, socijalne i druge dokumentacije odobravaju dodjelu pomoći oboljelim osobama.
Zaklada se financira uplatom članarine fizičkih i pravnih osoba, donacijama, prodajom doniranih umjetničkih slika, organizacijama humanitarnih priredbi i koncerata, prodajom suvenira i čestitaka i dr.
Fizičke osobe učlanjuju se uplatom članarine od 400,00 kuna godišnje, pravne osobe (tvrtke, poduzeća) uplatom članarine od 4.000,00 kuna godišnje, a općine/ gradovi, sindikati, udruge uplatom od 1,00 kune po stanovniku, odnosno članu.

Da Zaklada djeluje prema zakonskim i etičnim načelima jamči se u Financijskom izvješću Upravnog odbora koje se prosljeđuje Skupštini Međimurske županije jednom godišnje. Redovita izvješća nakon svake sjednice Upravnog odbora Zaklade o dodjeli pomoći oboljelima objavljuju se putem javnih medija.
Članarine kao i donacije možete uplatiti na žiro-račun “Katruže”:

POSLOVNI RAČUN MEĐIMURSKE ZAKLADE SOLIDARNOSTI “KATRUŽA”
IBAN HR13 2484008 1100782014     RBA

OIB: 586 319 000 77

Za sve informacije možete se obratiti na telefone:
Danica Holcinger, 040 374-020, e-mail: danica.holcinger@medjimurska-zupanija.hr