Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kadrovi međimurskog „Toura of Croatia“ poziv u poželjnu cikloturističku destinaciju

Datum objave: 27. travnja 2015.

Međimurske prometnice od Termi LifeClass Sveti Martin, preko Čakovca pa sve do Preloga, posljednju nedjelju u travnju bile su ispunjene, gledateljima, ljubiteljima sporta, ali i vrhunskim biciklistima, njih oko 180 iz 20 profesionalnih ekipa svijeta. Sjever zemlje dočekao je naime sportsko – turistički događaj godine, finalni peti dio etape utrke Tour of Croatia koja je 22. travnja krenula iz Makarske, a vožena je odabranim dijelovima Hrvatske.
Spektakl tek rang ispod Tour de Franca ili Gira d'Italia, prve kategorije po klasifikaciji Međunarodne biciklističke federacije, točno u 10:46 sati Međimurje je stavio na biciklističku kartu svijeta, startom ispred Termi. Uz kamere Eurosporta koje su trku popratile iz zraka helikopterom te sliku prenijele do 56 nacionalnih televizija, uz HRT, međimurska trasa dužine oko 175 kilometara imala je čast zatvoriti Tour of Croatia i trkačima poslužila kao posljednja stepenica do cilja na Markovu trgu u Zagrebu.
Međimursku etapu otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec. „Današnji dan i utrku shvaćamo kao priliku da cijelom svijetu pokažemo ljepote Međimurja i potencijale koje imamo u cikloturizmu. Upravo tu turističku granu razvijamo više neko ikada, a već se vide prvi veći rezultati“, rekao je Posavec i objasnio kako se ulaže u proširenje cesta s pješačko – biciklističkim stazama, potpisan je ugovor na pet godina za Tour, organiziraju utrke i manifestacije, održavaju organizirani posjeti, a najavljen je i skori novi, austrijskih turista.
Da se evidentno razvija turizam sjevera zemlje te da ima svoju prepoznatljivost i među biciklistima, potvrdio je pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković. „Trkom ovakvog tipa ovaj kraj dobiva promociju koju zaslužuje. Zahvaljujem i čestitam domaćinima iz Međimurske županije i općine Sveti Martin na Muri koji su prepoznali i izgradili šansu za realizaciju trke. Ovo je poziv za sve one koji su dosad o Sv. Martinu i Međimurju malo znali, da uzmu bicikle i provedu odmor ovdje u vašoj destinaciji“, naglasio je.
„Kraj među Murom i Dravom postaje prava cikloturistička destinacija“, napomenuo je načelnik Franjo Makovec, a predsjednica tamošnje Turističke zajednice Ivana Živčec dodala kako su već spremni jer znaju da će se nakon utrke broj noćenja i dolazaka turista naglo povećati. „Da nije bilo ovog eventa, bilo bi potrebno još puno godina da cikloturizam kod nas dođe na razinu na koju će, vjerujte, doći već sutra“, komentirao je Dan Vidošević, direktor prodaje i marketinga LifeClass Termi Sveti Martin, ujedno organizatora utrke koja je održana dan ranije, a na kojoj je stotinjak biciklista, sportaša i rekreativaca dobilo mogućnost proći profesionalnom trasom Toura of Croatia.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content