Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Svetom Martinu na Muri otvorena turistička cesta kao uvod u najveći biciklistički događaj godine

Datum objave: 25. travnja 2015.

, priopćenje
U Čakovcu, 24. travanj 2015. godine – Na dijelu prometnice neposredno uz Terme LifeClass Sveti Martin otvorena je danas obnovljena županijska cesta Toplice Sveti Martin - Brezovec (ŽC 2004) čije su proširenje, kao i izgradnju biciklističke staze financirale Hrvatske ceste, Županijska uprava za ceste Međimurske županije i Općina Sveti Martin na Muri. Investiciju vrijednu 5,5 milijuna kuna svečano su nakon trogodišnjih intenzivnih radova otvorili župan Matija Posavec, ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini te načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec.
„Otvorenje ove ceste nikako nije slučajno danas, naime radovi su zaključeni večer prije početka nove biciklističke sezone te kao uvod u jednu od najjačih turističko – sportskih manifestacija, utrke Tour of Croatia koja će u nedjelju u 10:46 sati krenuti upravo s ove lokacije na kojoj se nalazimo“, rekao je međimurski župan i objasnio kako se Općina Sveti Martin na Muri ubrzano razvija te je uz Terme LifeClass Sveti Martin postala jedno od glavnih turističkih odredišta ove regije. „Za ovakvu dobru gospodarsku priču stoga treba stvoriti preduvjete, a ceste su svakako jedan od njih, jer nema razvoja sredine bez dobrih i sigurnih prometnica.“ To je upravo jedan od razloga zašto je Međimurska županija obećala pojačano ulagati upravo u ovo područje, jednu od općina koja je važna za turistički i gospodarski razvoj našeg Međimurja.
„Ovu dionicu dužine oko 4 kilometra ovim otvaranjem ujedno proglašavamo turističkom cestom. Već imamo u planu i drugu faza proširenja, uz nove ideje, kako bi turisti u toj prometnici dobili novu vrstu ponude“, dodao je načelnik. Ovime se razina cikloturizma diže još jednu stepenicu više, s naglaskom na konačni razvoj gospodarstva. Dakako najvažnija je sigurnost. „Ona će se postići ovim asfaltom koji je presvučen tankoslojnim, habajućim mikro asfaltom koji ne dozvoljava proklizavanje. Tijekom vožnje vozač automatski osjeća vibraciju pa smanjuje brzinu“, objasnila je Cividini.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content