Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proširenjem ceste sigurnije prometovanje od Preloga do Donjeg Kraljevca

Datum objave: 23. travnja 2015.

Povećanjem proizvodnje i napretkom gospodarstva, neizbježno je i povećanje prometa vozila na međimurskim prometnicama. Kao svojevrsni industrijski centri donjeg Međimurja, Prelog i Donji Kraljevec, na svakodnevnoj bazi bilježe sve veći ponajviše teretnih, ali i osobnih vozila, stoga je nakon nešto više od dva mjeseca intenzivnog rada otvorena nova pješačko – biciklistička staza, uz županijsku cesta Prelog - Donji Kraljevec (ŽC 2026). Njeno su proširenje, kao i izgradnju staze financirale Županijska uprava za ceste Međimurske županije te Grad Prelog.
Projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna, na dijelu prometnice od strane Grada Preloga, svečano su otvorili župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, uz prisustvo zamjenika župana Sandre Herman i Zorana Vidovića, predstavnike izvođača radova tvrtke Pavlic asfalt beton te i tvrtka Vescon te Renata Slavičeka koji su obavili nadzor. „Dužina cijele dionice prometnice je 2378 metara, a dužina izvedenih radova 2360 metara. Proširili smo je s 1,8 metara pješačko – biciklističke staze, a ujedno je i pritom rubna linija između kolnika i trake udubljena kako bi u slučaju prelaženja vozača preko trake, došlo do upozoravajućih zvukova“, objasnila je ravnateljica ŽUC-a.
ŽUC je u ukupnom ulaganju sudjelovao sa 668.522,45 kuna, a Grad Prelog s 285.427,14 kuna, no slažu se kako se investicija itekako isplatila, kako prometnica spaja dva gospodarski iznimno razvijena kraja te je ujedno jedna od najprometnijih cesta u Međimurju. „A još više prometa tek očekujemo nakon izgradnje sjeverne obilaznice, tek 300 metara od početka ove ceste. Ovakvim investicijama podižemo povezanost, važna je i za puno šetača i biciklista“, napomenuo je gradonačelnik Kolarek i dodao kako je u fazi projektiranja i cesta Otok – Prelog s kojom će grad biti povezan sa svim svojim prigradskim naseljima.
„Ovakva je investicija bila potrebna razvijenom kraju kao što je ovaj, uz dinamičan teretni i osobni promet proširenje ceste bilo je neminovno, posebice gledajući iz sigurnosnog aspekta za sve sudionike u prometu. Svaka izgradnja ili dogradnja ceste uvijek služi za daljnji razvoj jedne sredine, poput ove koja svoju vrijednost svakodnevno dokazuje“, naglasio je međimurski župan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content