Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Karatistica Lucija Lesjak spremna za Svjetsko prvenstvo u Indoneziji

Datum objave: 21. travnja 2015.

Vrhunski rezultati međimurskih karatista poznati su diljem Lijepe naše, ali i šire te je nerijetko upravo naš karate istaknut kao jedan od brojnijih i uspješnijih. To potvrđuju u prvom redu mladi karatisti koji se s natjecanja vraćaju s medaljama i novim titulama. Jedni od njih su i članovi KK Međimurje Nedelišće kadetkinja Lucija Lesjak te junior Leon Marciuš, članovi hrvatske karate reprezentacije koji su boje svoje zemlje branili na Europskom prvenstvu u Švicarskoj.
Iako su Leona na putu do odličja zaustavili predstavnici Makedonije i Njemačke, Lucija je u Zurichu uzela broncu s tri dobivena meča i jednim izgubljenim. Izgubila je samo od predstavnice Švedske iako je 20 sekundi prije kraja meča imala vodstvo od 3:2, a koliku težinu ima taj rezultat dokazuje i rekordna brojka država prisutnih na ovogodišnjem natjecanju, njih 47.
Leona je nakon dobivene medalje dobila još jedno priznanje, kao perspektivna mlada sportašica Međimurske županije po izboru Zajednice sportskih udruga i saveza te sportskih novinara. Stoga joj je osobno na svim dosadašnjim rezultatima odlučio prigodnim prijemom čestitati i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, pritom pohvalivši i rad trenera Adriana Marciuša i Kristijana Lesjaka. Poželio je ekipi puno sreće na novom natjecanju koje ih očekuje, a to je Svjetsko prvenstvo u Indoneziji-Jakarta u jesen ove godine, na kojem ćemo bez sumnje gledati nove dobre borbe međimurskih predstavnika.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content