Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija spremna za Poslovni uzlet

Datum objave: 14. travnja 2015.

Međimursko poduzetništvo, a time i gospodarstvo dobilo je novu potvrdu i priznanje te smo kao jedna od 23 lokacije u Hrvatskoj tijekom godine dobili prestižnu organizaciju Poslovni uzleta. Radi se o projektu usmjerenom na promociju i podršku malim te srednjim poduzetnicima te obrtnicima kroz besplatne edukacije i seminare iz područja od vitalne važnosti za svakodnevno poslovanje. Ideja je to Poslovnog dnevnika koju će provesti u suradnji s Međimurskom županijom te uz suorganizaciju Ministarstva poduzetništva i obrta RH.
Uz Dane Međimurske županije naglasak na gospodarstvu
Na dvije lokacije, u zgradi Scheier i u Domu sindikata u Čakovcu, Poslovni uzlet u ponedjeljak, 27. travnja okupit će oko 150 poduzetnika za koje će se pripremiti niz panela, predavanja i diskusija, s naglaskom na komunikaciju te razmjenu iskustava. Ujedno će se projekt provesti u okviru obilježavanja ove godine iznimno bogatog programa Dana Međimurske županije, od kojih je većinom upravo stavljen naglasak na poticanje gospodarstva, suradnju lokalne zajednice s gospodarstvenicima i rješavanja gorućih gospodarskih problema.
„Poslovnu uzlet shvaćamo kao svojevrsni izazov gdje ćemo gospodarstvenike, poljoprivrednike i sve zainteresirane educirati kako mogu doći do informacija, prijaviti svoje projekte i provesti investicije“, objasnio je u najavi projekta župan Međimurske županije Matija Posavec, jedne od županija koja je otvaranjem Info točaka, predavanjima i projektima već dala potporu svojim poduzetnicima za dobivanje sredstava iz europskih strukturnih i kohezijskih fondova.
Promocija i edukacija poduzetnika
Tome u prilog idu i statistički podaci, jer međimursko gospodarstvo bilježi kontinuiran rast i rezultate, usprkos krizi, posebice u segmentu povećanja izvoza, jer Županija dvostruko više izvozi nego uvozi. „Ove godine održat ćemo diljem zemlje 23 Poslovna uzleta, a Međimurska županija osmi nam je domaćin. Nije to slučajno, naime istraživanja su pokazala da poduzetnici naslonjeni prema izvozu imaju veće šanse opstati i razvijati se, što se i ovdje pokazalo u godinama krize“, dodao je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, objasnivši kako će se taj dan iskoristiti za promociju poduzetništva uz isticanje pozitivnih priča malih i srednjih poduzetnika koji su uspjeli i predočili svoju ideju u uspješan biznis.
„Posebice onih koji su povećali svoju proizvodnju, proširili pogone i otvorili nova radna mjesta kojih ne nedostaje u Međimurju“, nastavio je Šimatović.
Edukacije između ostalog donose tematiku izvoza nužnog za proširenje pogona, ali i novih prilika za poslovanje restrukturiranjem malih i srednjih poduzeća.
Prijava i edukacije besplatne za sve
Kako upravo mala i srednja poduzeća čine 99% svih poslovnih subjekata, mali i srednji poduzetnici sudjeluju s 50% ukupnog BDP-a, a 65% svih zaposlenih upravo je u malim i srednjim tvrtkama, jasan je cilj provedbe Poslovnog uzleta. Poticanje na kreativnost i inovativnost, s kojom poduzetnici mogu biti konkurentni, ne samo u Hrvatskoj, već i na tržištu Europske unije koje nam se nudi.
Projekt će u Međimurskoj županiji biti mjesto susreta i međusobne razmjene iskustva. Važno je da se neprestano educiramo i u tom pogledu iskoristimo svaku priliku koja nam se nudi za privlačenje sredstava. Ne smijemo čekati nikoga“, rekao je Posavec i pozvao sve zainteresirane da se besplatno prijave na Poslovni uzlet preko portala Poslovni.hr.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content