Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uskršnja čestitka župana Međimurske županije: "Svojom jačinom vjere stvorit ćemo bolje sutra".

Datum objave: 4. travnja 2015.

Drage moje Međimurke i Međimurci,
Ovim putem Vam želim čestitati jedan od najvećih blagdana svih kršćana, Uskrs, kada slavimo uskrsnuće koje upravo potvrđuje jačinu naše vjere. A vjera se očituje u shvaćanju i poimanju čuda koje uskrsnuće donosi, preispituje svakog ponaosob, a posebice njegovo povjerenje. No, ipak ne radi se o samo najvažnijem trenutku kršćanstva, već i o nedjelji koja okuplja našu obitelj u ljubavi, vjeri i slavlju Isusa.
Možda bi u ovo doba godine mogli stati i zapitati se – koliko imamo povjerenja jedni u druge, jesmo li dovoljno snažni da, baš kao i Isusovi sljedbenici, bez pogovorno slijedimo svoje najmilije i najbliže? No, najvažnije je pitanje, jesmo li svojim svakodnevnim prolaskom kroz život, postupcima te gestama takvu vrstu uzajamnog povjerenja i zaslužili? Ako da, od te nema jače poruke pobjede i dokaza da se radi o velikom daru, čovjekovom životu ispunjenom vrijednostima. Uz tišinu i kajanje tijekom 40 dana korizme, nadam se da ste pronašli svoj unutarnji mir i pripremili se za Kristovo uskrsnuće. Kada je nagovještao svoj ponovni dolazak, u njega nije dvojio ni trena, bio je jak u svojoj vjeri i spreman vratiti se među nas, unatoč nevjernicima.
Isus je po mnogočemu pravi učitelj, a ovu lekciju kojom nas poziva da se okrenemo budućnosti, sigurnim koracima kročimo dalje ne osvrćući se iza sebe, ne mareći za prošlost uz stvaranje što uspješnijeg sutra, možemo i moramo preslikati u svaki vid našeg života. Stoga, učimo od njega, zajednički krenimo u stvaranje boljeg novog dana za sigurnu budućnost naše djece.
Svim kršćanskim vjernicama i vjernicima, u ime Međimurske županije i moje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs! Želim Vam da ove dane provedete ispunjeni ljubavlju i mirom, u krugu obitelji i prijatelja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content