Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju otvoren Regionalni centar HRT-a: „Čeka nas godina velikih izazova“

Datum objave: 27. ožujka 2015.

Iako je emitiranje televizijskog programa iz novog Regionalnog HRT Centra Čakovec – Varaždin krenulo 29. prosinca 2014. godine, tri mjeseca kasnije i službeno je otvorio svoja vrata, prigodnom svečanošću. Najmlađim centrom ovakvog tipa u sastavu HRT-a, osmim po redu, Međimurje apsolutno okreće jednu novu stranicu jer je isti preuzeo sve radijske, televizijske i internetske programske funkcije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, pritom objedinivši studije u Bjelovaru, Varaždinu i dakako Čakovcu, uz dopisništva u Krapini i Virovitici. Time se pridružio regionalnoj mreži centara koju već čine Dubrovnik, Knin (Šibenik), Osijek, Pula, Rijeka, Split i Zadar.
„Ovo nije bio lak projekt, donio nam je puno izazova, no Međimurci su još jednom dokazali da su spremni za velike stvari. Mnogi nisu vjerovali da ćemo uspjeti napraviti jedan od najsuvremenijih centara u Hrvatskoj što ne čudi nakon godina obećanja i čekanja. No zbog svih kritičara smo bili odlučniji u nakani da se dokažemo svojim angažmanom, jer ipak tu smo samo zbog naših gledatelja“, rekla je u uvodu rukovoditeljica HRT Centra Čakovec-Varaždin Tamara Peras.
Posavec: Zajedništvo je centar dovelo u Međimurje
Pritom objasnila kako nije važna adresa na kojoj se nalazi, referirajući se na lokaciju centra u Međimurskoj, a ne Varaždinskoj županiji. „Bilo je nekih podmetanja, pitanja zašto je centar u Međimurju, a ne u Varaždinu, no vi ste u ovo kratko vrijeme sve opovrgnuli dobrim radom. Vidi se promjena, kvalitetniji rad ovog pozitivnog tima u prekrasnim prostorima“, objasnio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar.
Drago mi je da smo svjedoci ove svečanosti u godini uoči 90 obljetnice osnivanja  Hrvatskog radija i 60 godina emitiranja HRT-a. Ovo je rezultat podrške dva grada i dvije županije, čime smo pokazali zajedništvo i u tom dijelu našeg djelovanja, a na tome nećemo stati“, u svom je obraćanju istaknuo župan Međimurske županije Matija Posavec, pritom dodavši kako je posebno ponosan na revitalizaciju nekadašnje vojarne, u javnom interesu. Rukovoditeljica Centra nastavila pak je zahvalom međimurskom županu.
Ponovo je pokazao poduzetnički duh te znanje u prepoznavanju naših kompetencija i vizije. Podržao nas je u našim nakanama da ovo realiziramo, da u konačnici svojim kamerama i perima uđemo u domove svih vas, u svako dvorište i instituciju.
Međimurje je atipično od ostatka zemlje – uspješno
Nije važno gdje će centar biti fizički, on se odnosi na cijelu regiju. Ovdje smo jer je ovo jedan od najvibrantnijih, najbrže i najkvalitetnije razvijajućih krajeva zemlje koji pokazuju da se usprkos općim okolnostima može raditi uspješno i pritom postizati rezultate“, rekao je u svom govoru glavni ravnatelj Hrvatske radio televizije Goran Radman i dodao kako je Međimurje kraj atipičan za ostatak Hrvatske, upravo po svojoj uspješnosti. „Stoga je naša odgovornost da budemo što bliže toj uspješnoj sredini i pokažemo cijeloj zemlji kako se može pozitivno djelovati.
Najvažnije informacije i vijesti sjeverozapadne Hrvatske pripremit će novooformljena složna ekipa koja je ujedno za svečanost pripremila predstavljanje svog rada kroz medij koji im kako kažu, najbolje ide, odlične prilog i filmove.
Prve vijesti iz Regionalnog radijskog etera do kraja godine
Međimurska županija ovime je samo još jednom stavljena u fokus pažnje hrvatske javnosti kao primjer koji valja slijediti, zahvaljujući prvim centrom koji je od početka bio digitalno definiran u tehnološkom smislu, što je upravo ambicija vodstva HRT-a. „Ovdje smo uspjeli sve što smo si zadali, pronašli smo način da suvremeno uređenom prostoru demonstriramo sve što razvojno HRT želi postići na tehnološkoj i produkcijskoj paradigmi“, objasnio je ravnatelj HRT-a, a Tamara Peras najavila kako vjeruje kako će se do kraja godine iz Međimurja javiti i novinari iz etera Regionalne radijske postaje.
„Neka ovo bude godina velikih izazova“, rekla je pritom. Uloga javne televizije danas je važnija nego ikad u formiranju javnog mišljenja, uslijed ideološke podijeljenosti, a upravo se HRT u teškim vremenima promaknula u TV kuću koja prednjači u Jugoistočnoj Europi.
„Da je njihova vizija ispravna, upravo govori i ovo restrukturiranje kroz regionalne centre. Time će biti više prilike za pozitivne vijesti, ali i da uspjesi i kritike dođu do svakog građanima ove zemlje“, za kraj je naglasio župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content