Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Matije Posavca zlatnoj karatistici Maši Martinović

Datum objave: 24. ožujka 2015.

Povodom još jednog velikog uspjeha hrvatskog i međimurskog sporta te karatea, osvajanja zlatne medalje na Europskom prvenstvu u Istanbulu, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku hrvatskoj reprezentativki i članici KK „Hercegovina“ Zagreb, Maši Martinović, u kojoj stoji:
 
„Poštovana Maša,
Ti si pravi dokaz kako red, rad i disciplina zaista daju rezultate, a kada uz to imaš talent za bavljenje vrhunskim sportom, kao što ga imaš ti, samo nebo je granica u ostvarenju svih zacrtanih ciljeva. Iako su te upravo ti ciljevi na nekoliko godina udaljili od tvog rodnog Međimurja, svojom požrtvovnošću i upornošću uspješno se boriš s time, baš kao i svim protivnicama na tatamiju.
Ovih se dana ime Maše Martinović, ali i Međimurja čuje diljem svijeta, na što sam posebno ponosan i na čemu ti zahvaljujem u ime svih Međimurki i Međimuraca. Tvoja samouvjerenost i suverenost na 50. jubilarnom Europskom prvenstvu u Istanbulu doveli su te do zaslužene zlatne medalje i naslova europske prvakinje u kategoriji iznad 68 kilograma.
 
Pratio sam tvoj nastup i vidio tvoj  intervju netom nakon preuzimanja odličja te shvatio da ovo tebi nije samo još jedan sportski uspjeh, već trenutak koji će promijeniti tijek tvoje sportske karijere. Nekoliko je ključnih trenutaka obilježilo ovaj nastup, prvi su okolnosti u kojima nisi znala hoćeš li nastupiti bez financijske potpore za to zaduženih, drugi kako si na put krenula u posljednji tren i nadala se svom prvom pojedinačnom nastupu na velikom natjecanju, a treći kako si u finalu dobila upravo domaću predstavnicu s uvjerljivih 8-0.
Ovaj rezultat nije stigao preko noći, sjećam se tvojih velikih ekipnih reprezentativnih rezultata, ali i 2013. kada si ispisala hrvatsku povijest osvajanjem Svjetske Premier lige, stoga ne sumnjam kako su pred tobom tek velike stvari i ostvarenja. Ujedno ti ovim putem želim i puno sreće na Europskim olimpijskim igrama u Azerbajdžanu koje si titulom europske prvakinje izborila.
 
                                                                                                                                                              ŽUPAN
                                                                                                                                             Matija Posavec, mag. ing.“
 
foto: croring.com

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content