Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Vukovaru zamjenik Vidović i branitelji postavili spomen ploču za pet međimurskih branitelja

Datum objave: 20. ožujka 2015.

U vukovarskim obiteljima još se nisu slegli pozitivni dojmovi nakon što su ih sredinom ožujka posjetili predstavnici Međimurske županije, u okviru humanitarne akcije „Vukovarski branitelji Međimurja za Vukovarce“. Nakon punih mjesec dana nesebični Međimurci sakupili su 6 tona hrane u vrijednosti oko 34 tisuće kuna i donirali je Socijalnoj samoposluzi Duga te time uljepšali nadolazeće uskršnje blagdane mnogim obiteljima.
Ideja je to vrijednih stotinjak članova Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurske županije, a potporu im je dao i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović istaknuvši pritom odličnu suradnju Županije s predsjednikom Željkom Sršanom i obećao podržati sve ovakve i slične akcije, posebice usmjerene na ispravljanje teške povijesti, ali i današnjosti svih Vukovarki te Vukovaraca.
Upravo kako bi iskazali svoju podršku Vukovaru te se prisjetili svih palih boraca, drugog dana svog boravka, u znak sjećanja postavili su i spomen ploču za svojih petero suboraca koji su ostali na Ovčari, a za sve teške trenutke koje je u vrijeme rata Vukovar proživljavao zapalili su svijeće na tamošnjem groblju. Pritom se nisu zaboravili zaustaviti kod posljednjeg počivališta zapovjednika Blage Zadre i branitelja Roberta Zadre te Marka Babića, a zamjenik Vidović naglasio je da u ime palih branitelja možemo oprostiti, ali nikada zaboraviti.
Ujedno je uz predstavnike Udruge uputio zahvalu svima koji su se na bilo koji način uključili u akcije, posebice medijima za promociju, ali i vrijednim volonterima te donatorima, na koje računaju i ubuduće.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content