Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Europska komisija uz EDIC centar u Međimurju organizira konferenciju za poduzetnike

Datum objave: 10. ožujka 2015.

Nova potvrda uspješnog rada međimurskog poduzetništva, a time i gospodarstva u cjelini, stiže sredinom ožujka. Naime u sklopu kampanje promicanja novog plana ulaganja za Europu, Međimurska županija temeljem uspješne suradnje s Europskom komisijom pod predsjedanjem Jean-Claudea Junckera bit će domaćin konferencije koja će uz temu „Mogućnosti i izazovi hrvatskih poduzetnika u EU-u“ okupiti čelne ljude i poduzetnike triju županija. Tako će Međimurska županija u utorak, 17. ožujka biti domaćin i koordinator konferencije i za goste iz Varaždinske te Koprivničko – križevačke županije, a  očekuje se dolazak oko 150 sudionika.
Uz suorganizaciju predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Informacijskog centrom Europe Direct Čakovec, kao glavna tema skupa odabrano je upravo poduzetništvo, kao važan čimbenik gospodarske djelatnosti, kako u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj, tako i Međimurskoj županiji. Na konferenciji će se stoga predstaviti mogućnosti koje hrvatski poduzetnici mogu iskoristiti kao građani Europske unije te strategije i mjere koje postoje na državnoj razini.
Završni dio konferencije zamišljen je kao panel-diskusija u kojoj će sudjelovati predstavnici Europske komisije, ministarstva obrta i poduzetništva, kao i sami poduzetnici, a najavljen je dolazak Branka Baričevića, voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Marka Curavića, voditelja odjela Poduzetništvo i društveno gospodarstvo u Glavnoj upravi za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike u Europskoj komisiji te Dražena Prosa, zamjenika ministra obrta i poduzetništva Republike Hrvatske, uz domaćinstvo župana Međimurske županije Matije Posavca.
Zapošljavanje, rast i ulaganje prioritetna su područja o kojima brine Europska komisija,  pa je intencija ovom konferencijom za isto motivirati poduzetnike, predstavnike komora, strukovnih udruga, kao i predstavnike tijela lokalne i područne samouprave. Gospodarstvo Međimurske županije kontinuirano bilježi pozitivne rezultate i rast usprkos krizi, pa će bez sumnje upravo iz tog razloga, kao primjer dobrog rada i uspješnog privlačenja sredstava iz EU fondova, biti dobar domaćin.
Ovim se putem pozivaju svi zainteresirani poduzetnici da svoje sudjelovanje na konferenciji u što skorijem roku prijave na broj telefona 040/374-016 ili na e-mail: info@edic-cakovec.eu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content