Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministar Maras kod župana Posavca najavio daljnja ulaganja u poduzetništvo po primjeru Međimurja

Datum objave: 6. ožujka 2015.

Informiranje, savjetovanje i edukacija poduzetnika od posebne su važnosti za Međimursku županiju, a da se trud isplatio potvrdio je svojim dolaskom ministar poduzetništva i obrta u Vladi RH Gordan Maras koji je uz župana Međimurske županije Matiju Posavca prisustvovao javnom predstavljanju Poduzetničkog impulsa 2015. za Međimursku županija te ujedno potpisao ugovore za kreditiranje poduzetnika.
Pritom je u uredu župana odrađen sastanak na kojem je ministar pohvalio sinergiju izvršne vlasti i poduzetnika koji znaju prepoznati i iskoristiti potencijale, ove jedne od razvijenih regija Hrvatske. Ujedno je naglasio kako bi se i drugi krajevi mogli ugledati u međimurski primjer, jer upravo ovdašnjim poduzetnicima ministarstvo osigurava sredstva za najkonkretnije projekte.
Jedan od koja itekako Međimurje izdvaja od drugih je i popunjenost gospodarskih zona. Trenutno je u funkciji 41 od ukupno 58, a velika većina spremna je za ulaganje te u fazi pripreme. Tako je proširenje najavljeno u Prelogu i Nedelišću, a ministar je posebno istaknuo važnost nove zone u Gradu Mursko Središće kao poveznice sa susjednom Slovenijom.
Uspjeh koji vidi međimurski župan kada su gospodarske zone u pitanju, svakako leži i u Svetom Martinu na Muri, a ono što je istaknuo je činjenica kako će upravo zbog njene nadogradnje i proširenja otvoriti i novih 100-tinjak radnih mjesta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content