Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najsportaši Međimurja Filip i Alena, najekipe rukometašice i odbojkaši

Datum objave: 13. veljače 2015.

Pod ingerencijom Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije te odabirom Sekcije sportskih novinara Međimurja, nagrađeni su najbolji sportaši, pojedinci i ekipe za 2014. godinu. Najboljom sportašicom proglašena je Alena Hrušoci iz Atletskog kluba Nedelišća, dok je najbolji sportaš Filip Ude iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec. Članice Ženskog rukometnog kluba Zrinski iz Čakovca najbolja su ekipa u protekloj godini, a najmomčad Odbojkaški klub Međimurje Centrometal iz Črečana.
„Iza nas je 12 mjeseci izazova, ali svaka godina u međimurskom sportu ponajviše je godina ponosa, pa svakako treba čestitati svim sportašima koji to ostvaruju. U svakom poslu doživljavamo uspone i padove, ali to posebice osjećaju upravo sportaši čiji se djelić sekunde ili minute može pretvoriti u pobjedu ili poraz. Nakon poraza se treba uzdići, a to je odlika velikih ljudi, kakvima imamo danas prilike čestitati“, u prigodnom je govoru naglasio župan Međimurske županije Matija Posavec, kojem je predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić zahvalio na svoj podršci.
„Županija nam je uvelike olakšala provedbu zacrtanih ciljeva i podrška župana nam je neophodna. Zato se i možemo pohvaliti da imamo 20 tisuća aktivnih sportaša, uz velik broj mladih, rekreativaca i navijača, što nad dovodi do statistike da je pola Međimuraca na neki način povezano sa sportom“, objasnio je.
Međimurski sport osim vrhunskih ostvarenja čine međusobno druženje i poticanje na razvoj zdravih vrijednosti, a dokaz da i u ovom segmentu društvenog djelovanja sjever zemlje može biti uzor, dokazano je uručenjem prve fair – play nagrade. Ista je otišla u ruke nogometaša NK Pobjede Gornji Hrašćan, Miljenka Bistrovića. Nagradu mu je uručio Jura Ozmec, član Hrvatskog fair – play odbora i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, uz glavnog tajnika Hrvatskog zbora sportskih novinara Marijana Bakića te Željka Kraljića, predsjednika Sekcije sportskih novinara Međimurja. „Želim da se takav žar kakav vidim ovdje u Međimurskoj županiji kada su sport i fair play u pitanju proširi cijelom Hrvatskom, svaka čast“, naglasio je tom prigodom Ozmec.
Nagrađena je i najbolja sportašica osoba s invaliditetom, stolnotenisačica Đurđica Nukić. Svoja priznanja zaslužili su i mladi perspektivni sportaši, Erwin Škoda član ŠRD Glavatica, Sara Strbard iz ŠRD Klen, karatisti Male Subotice Maria Murković i Dominik Murković, Lucija Lesjak iz KK Međimurje, nogometaš Škole nogometa Međimurje Čakovec Stiven Sabol, stolnotenisač Mihovljana Benjamin Podkrajac, Borna Vadlja i Lino Zadravec iz BK Međimurje, atletičari Međimurja Sara Senčar i Filip Turk, rukometašica ŽRK Zrinski Ena Car, šahist Ivor Colev, odbojkaši Centrometala Karlo Novak i Antonio Juras te Stanislav Štrukelj iz Kuglačkog kluba Željezničar.
U ime nagrađenih, obratio se olimpijac Filip Ude. „Hvala Zajednici i Županiji na ovim priznanjima, svako nam zaista puno znači. Veseli nas što imamo priliku promovirati naše malo Međimurje na najbolji mogući način, na natjecanjima po cijelom svijetu“, kratak je i jasan bio gimnastičar.
Dodijeljena su i najviša županijska sportska priznanja, Franjo Punčec. Godišnje nagrade dodijeljene su Tatjani Goverdovskaji iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Ljiljani Šipuš iz udruge Sport za sve Mala Subotica, Tomislavu Grubiću iz Badmintonskog kluba Međimurje te Stolnoteniskom klubu Sloboda Mihovljan, dok su nagradu Franjo Punčec za životno djelo dobili šahovski djelatnik Stjepan Novak i nogometaš Dragutin Vabec. „Oduševili ste nas, ali i zadužili ovom nagradom“, rekao je Vabec.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content