Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski autobusni prijevoznici preuzeli županijski javni linijski prijevoz: “Zajedno smo uspjeli!"

Datum objave: 12. veljače 2015.

"Uspjeli smo! Zajedno, ujedinjeni autobusni prijevoznici Međimurske županije pored prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola voze i kompletan javni linijski prijevoz putnika u Međimurju sada po novom koncesijskom sustavu.“ – rekao je Damir Varga iz Rudi-expressa d.o.o. koji je u ime Zajednice ponuditelja, koja predstavlja 11 autobusnih prijevoznika, sa županom Matijom Posavcem svečano potpisao sedmogodišnji Ugovor o koncesiji za obavljanje javnog linijskog prijevoza na području Međimurja.
Ovime Rudi-express d.o.o. iz Mihovljana, Jambrošić tours iz Murskog Središća, Vectum d.o.o. iz Preloga, Autobusni prijevoznik Baliga Josip iz Mihovljana, Rob Toni d.o.o. iz Novog Sela Rok, Autobusni prijevoznik Ivo-Expres iz Mihovljana, Autobusni prijevoznik Zoki Tours iz Pleškovca, Autobusni prijevoz If Tours iz Pribislavca, Transporti Nika putnička agencija d.o.o. iz Pribislavca, Majana d.o.o. iz Čakovca te Jakopić d.o.o. iz Svetog Martina na Muri postaju nositelji javnog linijskog prometa i prijevoza putnika na području Međimurske županije čime se završava problematika koja je pratila Županiju i njeno čelništvo, a čije se posljedice osjećaju i danas.
Međimurje je ponovno prvo u Hrvatskoj
Ovaj ugovor o koncesiji je prvi takvog tipa u Republici Hrvatskoj čime je Međimurje još jedanput pokazalo i dokazalo da je Međimurje hrvatski predvodnik kada su primjeri dobre prakse i efikasnosti u pitanju. “Dok sam se suočavao s problemima oko javnog linijskog prijevoza iz prijašnjih godina svo to vrijeme sam jasno govorio da mi imamo naše ljude, mi imamo naš stručne službe i mi imamo naše prijevoznike koji mogu, znaju i žele, u interesu svih nas, obaviti posao onako kako to jedino Međimurci znaju. Pošteno, kvalitetno i odgovorno.“ – izjavio je župan Posavec te istaknuo da su rezultati ovog natječaja koji je prošao bez ijedne žalbe kao i sam potpis ugovora potvrda ispravnosti takvog mišljenja.
Kako je istaknuo izrazito je bitno da javni linijski prijevoz u koncesiji imaju isti prijevoznici kao i onaj učenički, prvenstveno radi lakše organizacije. “Vjerujem da smo ovim ugovorom ne samo osigurali posao našim ljudima, nego i očuvali radna mjesta što je u ovom trenutku itekako bitno.“ – zaključio je Posavec.
Također pratimo i suvremene trendove te ćemo uskoro uvesti nove elektronske i digitalne sustave naplate putnih karata, a kada tome pribrojimo činjenicu da nam je vozni park star u prosjeku između 7 i 10 godina možemo zaključiti da ćemo ovim ugovorom samo napraviti novi korak naprijed u osiguravanju boljih uvjeta našim korisnicima. Siguran sam da ćemo opravdati dano povjerenje, a prvenstveno da će naši korisnici usluga biti najzadovoljniji.“ – završno je rekao Varga.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content