Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija uz djecu branitelja: „Ova stipendija najviše pomaže našem školovanju“

Datum objave: 11. veljače 2015.

Jako smo sretni kada znamo da je Međimurska županija uz nas i naše roditelje“, rekla je Andrea Orehovec, maturantica čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, a njen otac Darko dodao: „Drago mi je da se ljudi i njihova djela u Županiji ne zaboravljaju i da se misli na djecu, to su svojom gestom dokazali danas.
Svoje zadovoljstvo nisu mogli sakriti povodom svečanog uručenja ugovora kojima su djeca hrvatskih branitelja u Međimurskoj županiji stekla pravo na stipendije i potpore za svoje školovanje u školskoj godini 2014./2015., u iznosu od sveukupno 3.000 kuna. U zgradi Scheier okupilo se 70 obitelji i 85 srednjoškolaca iz 15 srednjih škola Čakovca, Varaždina, Koprivnice i Zagreba.
„Ovo je još jedna godina u nizu u kojoj Međimurska županija želi poslati poruku da hrvatski branitelji i njihova djeca nisu i neće biti zaboravljeni. Potpore koje im dajemo smatramo kao jedan vid ulaganja u obrazovanje i zaštitu ponosa koji želimo da, uz sve negativne situacije današnjice, ostane u nama, jer oni to itekako zaslužuju“, u svom je obraćanju istaknuo župan Međimurske županije Matija Posavec, pritom uručivši ugovore srednjoškolcima, zajedno sa zamjenicima Zoranom Vidovićem i Sandrom Herman.
Na tome su im svojim izvedbama odlučili zahvaliti upravo stipendisti, pa je tako pjevač, učenik 1. razreda Glazbene škole Varaždin Dominik Padarić izveo Ave Mariju, dok je recitaciju pripremila Emily Sabolek, učenica 1. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.
U ime svih nas, htjela bi se zahvaliti našem županu, ovakav vid pomoći nam puno znači i ti novci zapravo najviše pomažu u našem školovanju“, objasnila je Andrea Orehovec, a župan dodao kako je odlučio sve okupiti na ovoj svečanosti s jasnim ciljem. „Želja je bila da danas napunimo prostor porukama poštovanja i dokažemo koliko cijenimo sjećanje na borbu za neovisnu Hrvatsku, za našu državu, a koje zauvijek mora ostati u našim mislima. Ovaj ugovor nije samo komad papira, neka vama stipendistima, mladim uspješnim ljudima, posluži kao smjernica prema ispravnom putu i boljoj budućnosti“, za kraj je naglasio župan Posavec.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content