Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministarstvo turizma oduševljeno razvojem međimurskog kontinentalnog turizma

Datum objave: 2. veljače 2015.

Međimurska županija jedan je od predvodnika u kontinentalnom turizmu Hrvatske, zaista ima što ponuditi, a uz to je i odličan primjer kada je u pitanju pisanje i prijava projekata na natječaje, jedan je od zaključaka pomoćnika ministra turizma Želimira Kramarića, nakon održanog sastanka s županom Matijom Posavcem, na kojem su bili prisutni i zamjenica Sandra Herman te voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.
Isti je održan u okviru tematske sjednice Odbora za turizam Hrvatskog sabora uz temu Hrvatska enogastronomija u kontekstu razvoja turizma, kada su se svi prisutni uvjerili u bogatstvo kakvo na tom planu nudi najsjeverniji hrvatski kraj. Kramarić je pritom pohvalio sinergiju gospodarstva i javnog sektora koji su, smatra, ključni u daljnjem razvoju Međimurja kao svojevrsnog brenda kada je u pitanju turistička ponuda.
„Zadovoljan sam s načinom kako se ovdje pristupa razvoju turizma, ali i krajnjim rezultatima koje on donosi. Pripremljenost projekata koji su iz Međimurske županije trajno zastupljeni prema ministarstvu na zavidnoj su razini, a oni koje smo podržali, imali su stopostotnu realizaciju“, naglasio je pomoćnik ministra turizma. Međimurje se u nekoliko navrata pokazalo kao najspremnije u povlačenju sredstava iz fondova EU, pa s nestrpljenjem čeka mogućnost prijave novih projekata koji će u 2015. godini biti vezani za turističku infrastrukturu i promociju.
Natječaji u ministarstvu najavljeni pak su krajem ožujka, a odnosit će se na očuvanje prirodne baštine i obrazovanje u turizmu. “Dvije značajne investicije u Međimurju su već provedene, to je projekt Marine u Prelogu kao odličan primjer turističke investicije u javno – turističku infrastrukturu te Centar za posjetitelje Eko muzeja Mura koji je nakon završenih građevinskih radova spreman za opremanje. Dakako, ne smijemo zaboraviti ni prvu geotermalnu energanu u ovom dijelu Europe, u Draškovcu, projekt vrijedan milijardu kuna koji nas tek očekuje“, naglasio je međimurski župan Posavec.
Ujedno je pritom dodao kako je donesen i Strateški marketinški plan razvoja županije, da se u enogastronomskoj ponudi nude lokalni proizvodi te da je najavljeno partnerstvo sa školama u vidu edukacije. Oduševljen sastankom, pomoćnik ministra pozvao je župana na ponovni susret, no ovog puta u Zagrebu, kako bi se ministarstvo u što većem obimu uključilo u razvoj turizma Međimurja te dogovorile smjernice za buduću suradnju.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content