Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec podržao brojne projekte Grada Preloga planirane u 2015. godini

Datum objave: 31. siječnja 2015.

Uz uspješnu gospodarsku priču Međimurja nerijetko se veže upravo i razvoj Grada Preloga koji iz godine u godinu prerasta u centar prerađivačke industrije. Dokazi da jedan od tri međimurska grada ide u pravom smjeru, štedljiva je gradska uprava, unaprijed pripremljeni projekti, povećanje stranih i domaći ulaganja, uz smanjenje nezaposlenosti. Proračun Grada planiran za ovu godinu iznosi tek nešto manje od 23 milijuna kuna, a u kojim su smjerovima planirana sredstva, planove su čelni ljudi Grada iznijeli županu Međimurske županije Matiji Posavcu sa zamjenicima Zoranom Vidovićem i Sandrom Herman, na radnom sastanku održanom u gradskoj vijećnici.
Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, uz Gorana Gotala, voditelja Odsjeka za javnu nabavu Međimurske županije te ujedno predsjednika Gradskog vijeća Grada Preloga, zatim Željka Poredoša, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i financije, Miljenku Radović, pročelnicu Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti i Petra Novaka, vijećnika Skupštine Međimurske županije, kao najvažniji projekt u narednim godinama istaknuo je izgradnju komunalne infrastrukture u svakom naselju.
No za narednih 11 mjeseci najavljen je velik broj projekata koji uključuju ulaganje u školstvo u vidu završetka projekta rekonstrukcije Osnovne škole Prelog za potrebe jednosmjenske nastave te uređenje prostora Područne škole u Cirkovljanu za čiju je adaptaciju potrebno 50 tisuća kuna. Sredstva će se usmjeriti i na adaptaciju sakralnih objekata u Draškovcu, Čehovcu i Cirkovljanu, nastavit će se projekti na cesti Prelog – Donji Kraljevec, a pred otvaranjem je i Info centar za poljoprivrednike.
Ujedno je realizirano idejno rješenje sjeverne obilaznice i nastavljena adaptacija Doma kulture u Čukovcu. Prvi čovjek županije dao je potporu zajedničkim projektima te kandidaturi istih na raspisane natječaje resornih ministarstava, kao i natječaja za fondove Europske unije.
 
foto: www.prelog.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content