Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana početna konferencija projekta “Suradnjom do novih mogućnosti“

Datum objave: 29. siječnja 2015.

U srijedu je u zgradi Scheier održana početna konferencija projekta Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida pod nazivom Suradnjom do novih mogućnosti namijenjenom jačanju sposobnosti udruga civilnog društva s područja Međimurske i Bjelovarsko – bilogorske županije za širenje mreže socijalnih usluga. Ovaj hvalevrijedan projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar te Grada Prelog koje su na ovoj konferenciji predstavljali gđa Ines Seleš te gradonačelnik Ljubomir Kolarek.
Kako je u uvodnom dijelu naglasila predsjednica društva DDICP Miljenka Radović, sam projekt vrijedan 735.000,00 kuna, je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa razvoja ljudskih potencijala kao i Ureda za udruge Vlade RH, a cilj početne konferencije je upoznavanje javnosti s planovima i programima kako udruge tako i samoga projekta.
Sam naziv projekta ističe ono što je najbitnije kada smo mi udruge u pitanju, a to je suradnja i to prvenstveno između udruga i jedinica lokalne i regionalne samouprave.“ – izjavila je Radović koja se posebno zahvalila Međimurskoj županiji i županu Matiji Posavcu na svemu što radi za sam projekt, ali i rad udruge. “Takva podrška je od iznimnog značaja jer znamo kome se obratiti za pomoć kada nam je potrebna.“ – rekla je Radović. Kako je napomenuto korisnika ovog i ovakvih programa, osoba s invaliditetom, na područjima Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije je preko 27 tisuća i njih gotovo 80% živi u svojim obiteljima.
“Zato se ovim projektom želi unaprijediti kvaliteta pružanja socijalnih usluga, stvoriti temelji za pružanje novih socijalnih usluga, a sve to za veći broj korisnika.“ – zaključila je u svom obraćanju Radović. Okupljene medije, kao i zainteresiranu javnost Radović je upoznala i s humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava za kupovinu novog kombija upravo za djecu kojoj je to najviše potrebno, a članove udruge DDICP. Kako je istaknula akcija Kuna za kombi je do sada rezultirala prikupljenim sredstvima u iznosu od 48.000,00 kuna, no još ih puno posla čeka te je pozvala sve zainteresirane da se pridruže akciji.
Detaljnije o samom projektu govorila je voditeljica projekta Lea Kovačić koja je i socijalna radnica u u DDICP-u. “Specifični ciljevi samoga projekta su zapošljavanje novih stručnih osoba i pružanje sada nedostupnih socijalnih usluga u Međimurskoj županiji, povećana znanja o apliciranju na europske projete organizacijama civilnog društva dviju županija, osposobljavanje djelatnika za pružanje pomoći u kući i vrtiću /školi u Međimurskoj županiji.“ – objasnila je Kovačić te napomenula da se očekuje zapošljavanje logopeda, fizioterapeuta i socijalnog radnika u svojstvu mobilnog tima, kao i osposobljavanje 16 osoba za prućanje usluga pomoći u kući.
Župan odobrio 5 tisuća kuna za akciju Kuna za kombi
Župan Matija Posavec je čestitao svim uključenim u sam projekt prvenstveno na inicijativi, ali i svemu napravljenom do sada. “Međimurska županija će uvijek pratiti ovakve projekte, a posebice Vašu udrugu koja je prepoznala potrebe ljudi kojima je posebna pomoć nužna svakodnevno. Europski socijalni fond se sve više otvara i ovom prilikom nudim pomoć Županije u vašim budućim aktivnostima jer olakšavanje uvjeta života, osiguravanje adekvatne pomoći kao i asistenata u nastavi djeci kojoj je pomoć potrebna su svakako ciljevi na kojima ćemo i mi inzistirati, jednako kao i do sada.“ – izjavio je župan Posavec te predsjednicu Udruge Miljenku Radović iznenadio s odlukom da se i Međimurska županija priključuje akciji Kuna za kombi, a za koju će izdvojiti 5 tisuća kuna. “To je najmanje što možemo u ovom trenutku učiniti.“ – zaključio je Posavec.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content