Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vrijednom donacijom Međimurske županije kompletiran vozni park hitne medicinske pomoći

Datum objave: 27. siječnja 2015.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije od danas je bogatiji za novo vozilo i to ne bilo kakvo, već prvo digitalno vozio prilagođeno svim najmodernijim standardima hitne medicinske pomoći. Potrebu da ista bude što sigurnija na sjeveru zemlje prepoznala je Međimurska županija na čelu sa županom Matijom Posavcem koji je ujedno danas, u pratnji zamjenika župana Zorana Vidovića te pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branka Sušeca, ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr. sc. Tomislavu Novinščaku i predsjedniku Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Dragi Starčeviću, dr. med. spec. opće kirurgije, uručio ključeve njihovog novog vozila. „Iako iz godine u godinu priželjkujemo što manje intervencija, svjesni smo kako se one ne mogu spriječiti, pa ono što možemo je omogućiti da budu brze, kvalitetne i pravovremene. Kada govorimo o hitnoj medicini na području županije prioritet je da našim građanima osiguramo takve intervencije, stoga je nužno imati ovakva moderna vozila s kojima se kvaliteta usluge diže na jedan viši nivo, ali i povećava sigurnost samih građana“, rekao je tom prigodom međimurski župan, naglasivši profesionalnost svih djelatnika Zavoda koji su građanima dostupni 24 sata dnevno.
Prioritet – sigurnost prijevoza i zdravstvene usluge građana
Ovom donacijom vrijednom 430 tisuća kuna, osiguranom iz proračuna Međimurske županije preko decentraliziranih sredstava, kompletiran je vozni park međimurskog Zavoda za hitnu medicinu. Tako sada imaju potrebnih pet vozila koja su stalno u funkciji, od čega su dva s pogonom na sva četiri kotača pogodna za gornji dio Međimurja, uz jedno rezervno. Tri od tih pet realizirano je preko Svjetske banke prilikom kretanja rada Zavoda, a kako je zakonom regulirano da se ista u Zavodima za hitnu medicinu mijenjaju nakon prijeđenih 250 tisuća kilometara, ravnatelj nije skrivao oduševljenje ovom gestom županijske vlasti. „Hvala županu na prilici da i mi imamo ovakvo vozilo, ali hvala i na podršci te razumijevanju koje sada već kontinuirano traje. Ovime ćemo ostvariti jedan od svojih prioriteta u radu, a to je sigurniji prijevoz za sve građane kojima je to potrebno te adekvatna zdravstvena usluga“, naglasio je dr. Novinščak.
Ovo je tek jedno u nizu ulaganja u zdravstveni sustav
Ravnatelj je pritom dodao kako se već veseli daljnjoj budućoj suradnji s Međimurskom županijom te kako je upoznat s planom rada koji uključuje i daljnje ulaganje u zdravstvo. Tako je naglašeno kako novi reanimobil pored standardne opreme ujedno ima specijalnu nadogradnju za prijevoz bolesnika s EKG-om, pokretni stolac i krevete, respiratore, rasklopivo nosilo, držače za infuziju, zvučnu i svjetlosnu signalizaciju, ukratko sve što je potrebno za obavljanje hitne medicine, no nedostaje defibrilator.
Prvi čovjek županije na to je odgovorio kako bi se u ovakvoj prigodi mogli sresti i tijekom proljeća, kada će se preko decentraliziranih sredstava za 2015. godinu preko Međimurske županije osigurati daljnja pomoć Zavodu, točnije najmoderniji defibrilator.
„Uz ove, u planu je još niz investicija za naš zdravstveni sustav u Međimurju u svim segmentima njihovog djelovanja, a koje se ne tiču samo Zavoda za hitnu medicinu već i Zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja i Županijsku bolnicu Čakovec. Razrađeni su projekti koji će se provoditi tijekom cijele godine“, za kraj je objasnio Posavec i naglasio kako ova vlast zna prepoznati potrebe u održavanju sustava zdravstva koji je u prvom redu okrenut građanima.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content