Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarni koncert „Prijatelji za Katružu“: Ponekad i topla riječ puno znači

Datum objave: 12. siječnja 2015.

Velika srca svih Međimurki i Međimuraca i njihova potreba za nesebičnim pomaganjem svojim sugrađanima, još su jednom dokazani u do posljednjeg mjesta ispunjenom čakovečkom Centru za kulturu. Samom gestom, kupnjom ulaznice za humanitarni koncert po simboličnoj cijeni od 30 kuna, pomogli su naime radu Međimurske zaklade solidarnosti Katruža i oboljelima s područja Međimurske županije, ali i uživali u vrhunsko pripremljenom glazbenom druženju „Prijatelji za Katružu“.
U ležernoj, pravoj prijateljskoj atmosferi za koju se pobrinuo voditelj Miljenko Ovčar, a organizacijski posao uz čelništvo Katruže odradila Danica Holcinger, nije nedostajalo dobre volje, osmijeha, dugih aplauza i odličnih izvođača. Tako su se na pozornici izmjenjivali KUD Mačkovec, mladi Mateo Mikulić, neizostavna podupirateljica Zaklade Marija Jambrošić, Josip Sanjković Mitrica, Željko Grahovec i Gordana Lach, Skandal Bend, Đura z Međimurja, KUD Belica, Meri Šeparović, Karolina Matjašec i Martina Jakšić te Mirko Švenda Žiga kao šećer na kraju uspješne humane večeri, a sve u sklopu obilježavanja 9. siječnja, Spomendana odcjepljenja Međimurja od mađarske države.
U ime Zaklade i Međimurske županije, zahvalu svima na dolasku i podupiranju rada Katruže uputio je upravitelj Zaklade, međimurski župan Matija Posavec te pritom rekao kako Katruža danas ne bi bila to što je, bez potpore Međimurki i Međimuraca, bez njihove humanost i senzibiliteta prema svojim sugrađanima. „Svim aktivnostima i akcijama Katruže, pokazujemo plemenitost naše okoline. Snaga koju svaki čovjek ima ne proizlazi iz onog tjelesnog kapaciteta već iz slobodne volje. Mi ćemo i dalje imati i pokazivati tu volju preko rada u Katruži, pomažući onima kojima je to potrebno. Ponekad i topla riječ puno znači“, dodao je Posavec i najavio novi koncert krajem godine. Za to vrijeme održat će se i sve ostale akcije koje Zaklada provodi tijekom godine, kao što su prodaja cvijeta katruže, čestitki i suvenira, akcije Radio gorice za Katružu te ostale aktivnosti vrijednih volontera.
„U ovoj 2015. godini obilježavamo jubilej, 15 godina rada Katruže, a u tom periodu Zaklada je dodijelila preko 4 milijuna kuna pomoći za troškove liječenja, skupe lijekove koje ne pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i za troškove rehabilitacije oko 600 naših sugrađana“, objasnio je predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat i pozvao sve da i dalje podupiru njihov rad, dobrovoljnim prilogom, članstvom u Katruži ili pak uključenjem u aktivnosti.
Prisjetimo se, u 2014. godini Međimurska zaklada solidarnosti Katruža dodijelila je 64 pomoći u ukupnom iznosu od 208.765,00 kuna, temeljem zahtjeva i uz pomoći brojnih Međimurki i Međimuraca. Upravo zahvaljujući dobrim ljudima, Zaklada će i dalje svima koji je trebaju pružati pomoć u liječenju i ostati primjer nesebičnog i uspješnog rada za boljitak života u zajednici.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content