Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dvorana u Orehovici pod krovom do kraja godine

Datum objave: 9. siječnja 2015.

Nakon gotovo 8 godina čekanja, kao i mnogih obećanja koja su dali ministri kako ministarstva obrazovanja tako i regionalnog razvoja, Međimurska županija je na inicijativu župana Matije Posavca samostalno krenula u nastavak realizacije projekta izgradnje dvorane u Orehovici. Stoga je danas župan posjetio općinu Orehovica kao i gradilište dvorane da se osobno uvjeri u kvalitetu odrađenog posla te s načelnikom općine Franjom Bukalom dogovori daljnju dinamiku radova.
“Sramotno je gledati stupove koje smo još prije 8 godina zajedno s Međimurskom županijom izgradili vođeni obećanjima da će se država priključiti u daljnjim aktivnostima, naravno financijski. Ove su rakete postale, na žalost, obilježje Orehovice jer se stupovi vide i sa same autoceste, te sam nemali broj puta morao ljudima prolaznicima, gostima naše općine objašnjavati što se tu točno događalo.“ – izjavio je Bukal te se zahvalio županu Posavcu prvenstveno na razumijevanju potreba mještana općine Orehovica. “Prestao sam nadati bilo čemu jer nakon toliko vremena ne znate više kome vjerovati, ali je župan održao svoje obećanje i na tome mu se zahvaljujem.“ – zaključio je načelnik.
2014. godine je županija financirala radove u vrijednosti 614.547,69 kuna kojima su se dogradile nove školske učionice. Ovime će osnovna škola u Orehovici dobiti uvjete za odvijanje jednosmjenske nastave što je svakako jedan od prioriteta svih međimurskih škola. Kako je župan Posavec istaknuo, izvedeni su radovi u roh-bau sistemu i još je puno toga za napraviti, ali ovime se šalje jasna poruka da se nikoga više neće čekati. “Ako ne postoji sluh uvijek će postojati naša volja, a gdje ima volje nađe se i način.“ – dodao je Posavec te istaknuo da se ne želi baviti prošlošću već se okrenuti budućnosti. “Obavljena je nekolicina razgovora s resornim ministrom Mornarom upravo na temu dvorane u Orehovici i nadam se da će Vlada konačno prepoznati značaj ovog projekta za Međimursku županiju. No, ukoliko to i izostane, plan je državna decentralizirana sredstva usmjeriti upravo na ovu dvoranu čime bi objekt stavili pod krov. Mi ne gradimo dvorane za 20 milijuna kuna kako je to slučaj u nekim drugim dijelovima Hrvatske i vjerujem da će se to ipak prepoznati u Zagrebu. Školstvo odnosno obrazovanje je jedan od prioriteta ove vlasti i na tome ću i dalje inzistirati. To je ulaganje u budućnost, u buduće veće plaće, u naše najmanje, a to nema cijenu.“ – zaključio je Posavec te potvrdio da će dvorana u svom građevinskom dijelu biti gotova u ovoj godini.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content