Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čelništvo županije zapalilo svijeće u znak sjećanja na Anđelka Horvata

Datum objave: 5. siječnja 2015.

Iako novogodišnja noć uz sebe najčešće veže lijepe i nezaboravne uspomene, one iz 2011. godine sa sjetom se prisjećaju u Međimurskoj županiji. Tog je datuma iznenadno preminuo tadašnji zamjenik župana Anđelko Horvat, čime je politička scena Međimurja ostala bez jedne važne karike u lancu napretka i razvoja regije.
Kako bi se pobrinuli da sjećanje na njega slučajno ne izblijedi, izaslanstvo Međimurske županije predvođeno županom Matijom Posavcom sa zamjenicima Zoranom Vidovićem i Sandrom Herman te načelnikom Općine Donji Kraljevec Miljenkom Horvatom, zamjenikom predsjednika Općinskog vijeća Mladenom Čonkom i vijećnikom Mladenom Blažekom, položilo je vijenac te zapalilo svijeće.
Na grobu bivšeg zamjenika u Donjem Kraljevcu uz molitvu i minutu šutnje odali su mu dužno poštovanje te se prisjetili njegova lika i djela, posebice svih nastojanja za boljitak u segmentu poljoprivrede.
Naime, kao jedan od dvojice zamjenika župana izabranih na lokalnim izborima 2009. godine, poseban je naglasak uvijek stavio na napredak poljoprivrednika i rješavanje problema s kojima se susreću voćari. Ujedno je bio jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik Udruge za integralnu proizvodnju voća, ali i predsjednik Udruge rasadničara Hrvatske.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content