Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prvo pa muško: U jutarnjim satima obitelj Mihalic dobila sina

Datum objave: 2. siječnja 2015.

Novogodišnje jutro, već tradicionalno, za čelnike naše županije započelo je posjetom ustanovama koje su bile zadužene za javni red i sigurnost naših građana.
Župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Zoranom Vidovićem i Sandrom Herman posjetili su Operativno komunikacijski centar Policijske uprave Međimurske gdje ih je, osim djelatnika dežurne smjene i voditeljice Ines Češnjaj, dočekao načelnik PU Međimurske Krunoslav Gosarić koji je istaknuo kako je novogodišnja noć bila relativno mirna unatoč iznimnim hladnoćama i pojačanim aktivnostima građana.
Intervencije su se uglavnom odnosile na pojačanu uporabu pirotehničkih sredstava i narušavanje javnog reda i mira. U novogodišnjoj noći zabilježena je tek jedna prometna nesreća. Na radnom sastanku, načelnik Gosarić iznio je županijskim čelnicima pregled rada policije u prošloj 2014.godini.
Točno u vrijeme dok je župan sa zamjenicima stigao u rodilište Županijske bolnice Čakovec, u 9.17 sati, svijet je ugledala i prva beba rođena u 2015.godini. Sreća obitelji Mihalic je dječak težine 2,94 kilograma i dužine 48 centimetara rođen carskim rezom. Ime prve bebe u 2015. još nije poznato.
Župan je čestitao i zahvalio cijelom timu rodilišta Županijske bolnice predvođenom dežurnim liječnicima dr. Mirjanom Radan i dr. Markom Škvorcem kao i dežurnim medicinskim sestrama i ostalim osobljem. U našoj bolnici godišnje se obavi više od tisuću poroda.
Prvog dana 2015. godine, župan je sa suradnicima posjetio i Područni ured za zaštitu i spašavanje te Centar 112 gdje ih je dočekao pročelnik Ladislav Soke koji je podnio izvješće o stanju u Međimurju. Protekla noć nije bila posebna obzirom na primljenih stotinjak poziva na jedinstveni europski broj za hitne službe 112 koje djelatnici preusmjeravaju prema hitnoj medicini, vatrogascima, policiji ili drugim hitnim službama i operativnim snagama zaštite i spašavanja.
Odnedavno funkcionira i Hrvatska gorska služba spašavanja koja je, posredstvom Međimurske županije, stacionirana i u Čakovcu.  Centar 112 osim što je jedinstveni komunikacijski centar za sve vrste hitnih situacija, nadzire i stanje na dvjema hidroelektranama s pripadajućom infrastrukturom i akumulacijskim jezerima, cijelim područjem toka rijeka Drave i Mure te potoka Trnave kao i autoceste, državne ceste te željezničke pruge. No tamo je situacija bila mirna i stabilna.
Župan Posavec istaknuo je važnost dobre organizacije i koordinacije svih službi jer je to najkvalitetniji i najjeftiniji način sprječavanja neželjenih događaja. Građani naše županije moraju imati povjerenje u službe, povjerenje u cijeli sustav i moraju se osjećati sigurnima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content