Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tematska sjednica Odbora za turizam Hrvatskog sabora održati će se u Međimurju

Datum objave: 22. prosinca 2014.

Danas je i iz Hrvatskog sabora došla još jedna velika potvrda i priznanje međimurskom turizmu kao jednoj od najkvalitetnijih kontinentalnih destinacija Hrvatske. Naime, na inicijativu i poziv župana Međimurske županije Matije Posavca Odbor za turizam Hrvatskog sabora će početkom 2015. godine održati svoju tematsku sjednicu upravo u Međimurju i to na temu razvoja hrvatske enogastronomije. "Naravno da sam zadovoljan ovom odlukom jer to je još jedna potvrda dobrog rada u turizmu naše županije. Brojke u 2014. godini pokazuju porast broja noćenja jednako kao broja dolazaka turista što je pokazatelj da planovi na kojima intenzivno radimo i koje provodimo u posljednje vrijeme daju rezultata." - rekao je Posavec te i najavio da će se tematska sjednica održati u Svetom Martinu na Muri, točnije u LifeClass Termama Sveti Martin. "Toplice i ovu godinu bilježe rast noćenja od gotovo njih 10.000 u odnosu na prošlu godinu. Također s obzirom da sve najave govore o popunjenosti kapaciteta u Svetom Martinu tijekom predstojećih blagdana, najmanje što mogu napraviti je osigurati daljnju promociju i toplica i Međimurja na način da se ova tematska sjednica održi upravo u LifeClass Termama." - zaključio je Posavec.
Na navedenoj sjednici očekuje se sudjelovanje oko 60 sudionika iz reda najviših državnih predstavnika turističkog i ugostiteljskog sektora, gospodarske i obrtničke komore, kao i predstavnici medija koji prate enološku i gastro tematiku te predstavnika stručne javnosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content