Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ponovno uspostavljena međunarodna željeznička linija prema Lendavi

Datum objave: 20. prosinca 2014.

Nakon što je najavljeno kako će HŽ putnički prijevoz u prosincu, uvođenjem novog voznog reda, u Međimurskoj županiji ukinuti nekoliko željezničkih linija, posljednje predblagdanske subote dokazano je da su svi napori lokalne zajednice urodili plodom da do toga u konačnici ipak ne dođe. Naime, nakon nekolicine sastanaka župana Matije Posavca s predstavnicima HŽ-a te neprestanog zalaganja da se održe postojeće linije, otišlo se i korak dalje pa se uvela i nova, međunarodna linija Varaždin – Lendava. Tako su od danas svake subote povezani Varaždin, Čakovec, Mursko Središće i Lendava, a radi se o liniji koja će biti namijenjena svim redovnim putnicima, jednako kao i u turističke svrhe. Inicijativu za uvođenje inicijalno su pokrenuli Općina Lendava iz Slovenije te Grad Mursko Središće.
Uz velik broj putnika, vlakom, prigodno ukrašenim božićnim ukrasima, provozali su se i mališani koje je razveselio Djed Božićnjak uručivši im prigodne slatke paketiće. Uvođenje međunarodnog prometa koji spaja dvije regije, u prvom redu dvije prijateljske lokalne samouprave, pozdravio je i župan Međimurske županije Matija Posavec, uz domaćina Dražena Srpaka, gradonačelnika Murskog Središća, župana Općine Lendava Antona Balažeka te predstavnike Općine i Turističke zajednice Općine Lendava. Vlak je prvi puta krenuo u 10:57 sati iz Čakovca, a povratno je na čakovečki željeznički kolodvor stigao u 12:16 sati.
Cijena jednosmjerne karte za odrasle od Čakovca do Lendave iznosi 27,79 kuna, od Murskoga Središća do Lendave 15,44 kune, a cijena povratne karte od Čakovca do Lendave iznosi 44,78 kuna, dok od Murskoga Središća do Lendave ista iznosi 24,70 kuna.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content