Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija potpomaže izgradnju komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sveti Martin

Datum objave: 19. prosinca 2014.

100.000,00 kuna je župan Matija Posavec osigurao u jučer prihvaćenom proračunu za 2015. godinu kojima će se potpomoći izgradnja komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri. Danas je i svečano u prostorima LifeClass Termama Sveti Martin Posavec potpisao pismo namjere kojim se i službeno potvrđuje realizacija ovog za Sveti Martin izrazito bitan projekt.
“Započeti su već zemljani radovi, projekt će biti gotovo do Nove godine kada ćemo razgovarati sa izvođačima a sve s ciljem da maksimalno ubrzamo izgradnju te omogućimo investitoru ulazak na parcele i njihov početak gradnje.“ – rekao je načelnik Franjo Makovec koji se osobito zahvalio županu Posavcu na bezrezervnoj podršci koju daje Svetom Martinu. Kako je istaknuo u prvoj fazi će se graditi 3.600 m2 poslovnog prostora za proizvodnju dijelova za jahte, a koliko su ozbiljne namjere investitora govori i činjenica da će kompletna uprava firme koja ima sjedište u Nizozemskoj, Novu godinu dočekati upravo u Svetom Martinu a vrijeme će se iskoristiti za dogovaranje slijedeće faze ovog velikog projekta. “Očekujem da bi Gospodarska zona Sveti Martin do kraja godine mogla zaposliti do 100-njak ljudi što je veliki uspjeh.“ – zaključio je Makovec te sve upoznao da je riječ o izgradnji prometnici dužine 150 metara, ukupne vrijednosti radova od oko 300.000,00 kuna.
“U posljednje vrijeme često govorimo o gospodarstvu, o jednoj pozitivnoj slici koja je vezana za Međimursku županiju u odnosu na ostatak Hrvatske, ali i općina Sveti Martin na Muri postaje jedna uspješna gospodarska priča više nego ikad u smislu ulaganja jednako kao i planova koje je načelnik zacrtao i koje provodi. A županija će uvijek podržavati i čvrsto stajati iza uspješnih, a Sveti Martin to zaista i jeste.“ – rekao je župan Posavec te svečano potpisao pismo namjere kojim i jamči realizaciju zacrtanoga. “Mi imamo sredstva za to i za takve namjene novca uvijek mora biti.“ – rekao je Posavec i nadodao da tu neće biti kraj pomaganju jer u slijedećoj godini idu novi natječaji resornih ministarstava u okviru kojih će se činiti sve da i ova gospodarska zona dobije dodatnu financijsku injekciju s državne razine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content