Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Peci i pomozi“ u subotu: U vrijeme darivanja pomognite životinjama

Datum objave: 19. prosinca 2014.

„Međimurje živi za dobrobit životinja“, zaključak je konferencije za medije, održane u Maloj vijećnici Međimurske, kojom je najavljena 2. po redu humanitarna akcija „Peci i pomozi“. S namjerom da se u subotu, 20. prosinca od 10 sati sakupe potrebita sredstva za napuštene životinje, akciju su najavili zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, inicijatorica akcije Ana Ude, voditeljica Turističkog ureda Grada Čakovca Boška Ban Vlahek, volonterka Udruge za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote“ Čakovec Damira Marušić i priznata čakovečka umjetnica, plesačica Virna Hošnjak.
Uz prošlogodišnji program koji je bio pun pogodak među građanstvom i uključivao sakupljanje donacija degustacijom kolača za sve prolaznike, ali i keksića za ljubimce, ovog puta pripremljene su još kreativne radionice za djecu, popratni zabavni performansi, plesni i pjevački repertoar, za svakog ponešto. „U ovo vrijeme darivanja, pozivam sve neka dođu na akciju „Peci i pomozi“ i pokažu svoje veliko srce. Župan Matija Posavec i ja osobno smo se uključili u ovaj projekt, a pridružila mu se bezrezervno i Međimurska županija. Osigurali smo financijska sredstva u svom proračunu od 100 tisuća kuna za spomenute udruge. Kao pravi prijatelj životinja, prepoznajemo kako je udrugama i životinjama zaista potrebna pomoć“, objasnio je zamjenik međimurskog župana.
„Uz naše poznate pjevače Carlu Belovari i Bojana Jambrošića, dolaze nam zbor i mladi glazbenici iz Štrigove i Svetog Martina, vrtić Snješko, te Ribica iz Žabnika, ali i mnogo volontera bez kojih ne bi mogli provesti akciju, poznati sportaši Filip Ude i Dejan Mezga, ovdje prisutna plesačica Virna Hošnjak, ali i predstavnik portala pseći.net Nikola Pervan. Hvala i Županiji, koja nam je potpora u svakoj humanitarnoj gesti“, objasnila je voditeljica projekta Ana Ude i posebno zahvalila svim onim vrijednim rukama koje su se potrudile peći kolače na veselje svih koji se u subotu nađu u snježnoj kupoli u Ulici kralja Tomislava kod popularne „vure“. Kao i nakon prve takve akcije, održane 2013. godine, svi humanitarni prilozi proslijedit će se udrugama „Prijatelji životinja“ i „Sklonište dobrote“. „Mi radimo na principu privremenih donatora, a najvažniji projekt nam je izgradnja azila jer imamo ograničen prostor, pa je svaka kuna dobrodošla“, objasnila je volonterka udruge za zaštitu mačaka. Jedna od ambasadorica projekta, Virna Hošnjak počašćena je što će kao ljubiteljica životinja biti dio ove akcije te se veseli radionicama u kojima će svi moći pokazati svoju kreativnost i pritom pomoći.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content