Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano tradicionalno blagdansko druženje s novinarima

Datum objave: 17. prosinca 2014.

I ove je godine nastavljena sada već tradicija blagdanskog druženja novinara i izvršne vlasti Međimurske županije na čelu sa županom Matijom Posavcem, a na kojem su prisustvovali i njegovi zamjenici Zoranom Vidovićem i Sandrom Herman, kao i svi pročelnici Upravnih odjela županije. Župan je druženje iskoristio prvenstveno da bi se zahvalio sedmoj sili na izuzetno kvalitetnoj suradnji u protekloj godini.
Zajedno smo pokazali da možemo i moramo raditi prvenstveno u interesu našeg Međimurja, a reakcije iz drugih dijelova Hrvatske, kao i prepoznatljivost Međimurja u tim okvirima pa i šire, su potvrda da uspjevamo profilirati našu županiju kao jednu novu Hrvatsku.“ – u kratkom je obraćanju istaknuo Posavec. Kako je napomenuo mediji su oduvijek bili korektiv posebice javnog sektora, te je njihove prijedloge kao i kritike gledao uvijek u tom aspektu. “Planova je mnogo, kao i projekata te se nadam da ćemo zajedno i dalje pronositi ime Međimurja te ga prezentirati u najboljem svjetlu. Naravno, i dalje budite kritičari našeg rada jer nam nekada i vi dajete onaj poticaj da radimo novi korak dalje.“ – zaključio je Posavec te se kratko osvrnuo na događanja u 2014. godini, ali i najavio projekte za 2015. “Ono što bi posebno istaknuo u protekloj godini je svakako puno bolja povezanost i koordinacija gospodarskog i javnog sektora gdje su rezultati vidljivi kroz brojne dolaske veleposlanika i gospodarskih delegacija iz mnogih europskih i svjetskih zemalja, ali i povećanja stranih investicija u gospodarskim zonama diljem Međimurja. Također kao jedan od najvažnijih projekata ne smijemo zaboraviti istaknuti projekt besplatnih udžbenika kao jedinstven na razini županija u Hrvatskoj, kao i potpuno besplatnog prijevoza učenika sredniih škola. Također i dalje potpomažemo obrtnike, sufinanciramo deficitarna zanimanja na koja ćemo u 2015. dati još jači i kvalitetniji naglasak." - naglasio je župan.
Također se župan dotaknuo i projekata u 2015. godini gdje je najavio realizaciju onih koji već dugi niz godina čekaju svoj red poput dvorane u Orehovici, početka izgradnje Osnovne škole u Pribislavcu kao i Doma zdravlja u Čakovcu. “Proračun koji se sutra donosi na Skupštini je realan i održiv i napokon imamo situaciju u kojoj ne samo da vidimo svjetlo na kraju tunela, nego da možemo planirati projekte kojima ćemo zasigurno podizati standarde i kvalitetu života naših ljudi.“ – zaključio je Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content