Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Školarci Šenkovca, Mačkovca i Žiškovca donijeli veselje u županijsku vijećnicu

Datum objave: 12. prosinca 2014.

Nakon što su jedan cijeli dan proveli na izletu po Međimurju, upoznali se sa znamenitostima, poviješću i kulturom kraja u kojem žive te nakon toga i u sklopu predmeta priroda i društvo te građanskog odgoja učili o Međimurskoj županiji, učenici 3.-ih razreda stigli su spremni u posjet Županiji.
Potkovani znanjem nakon programa Upoznaj svoju županiju, s županom Međimurske županije Matijom Posavcem i pročelnikom Upravnog odbora za društvene djelatnosti Brankom Sušecom, upoznali su se učenici iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec te Područnih škola Žiškovec i Mačkovec. Iz matične škole stiglo je njih 23, a iz područnih 10, odnosno 9, točnije sveukupno 41 školarac pod vodstvom učiteljica Petre Bakuš, Ivane Horvat i Biserke Kontrec.
Stoga je tom prigodom Velika vijećnica Međimurske županije bila ispunjena te su učenici utvrdili da imaju potreban kvorum za provođenje dnevnog reda i za glasanje. U ozbiljnom dijelu njihova druženja nisu našli temu za glasovanje no zato su postavljali zanimljiva pitanja međimurskom županu. „Kako se postaje župan?“, „Koliko dugo traje mandat?“, „Je li onda i predsjednik Josipović na vlasti četiri godine?“, „Kada su izbori i tko može glasati?“, samo su neka od njih, a prvi čovjek Međimurja s veseljem je odgovorio na sva, posebno naglasivši podatak kako od sveukupno tek nešto manje od 114 tisuća stanovnika, u našem kraju njih više od 99 tisuće ima pravo glasa, a da oni još ipak na žalost nisu u toj brojci, ali će biti nakon punoljetnosti.
Tada je došao red i na pitanja župana, provjerio je znanje školaraca triju škola i ostao oduševljen. Znali su međimurske rijeke, gradove, općine, a poseban interes pokazali su na temu gospodarstva za koje su znali da ima rezultate bolje od drugih.„Uvjeren sam kako ćete svi dobiti petice, bravo“, pohvalio ih je Posavec i pozvao da mu zapjevaju ili recitiraju, kako zna da su u tome izvrsni. Nije dugo trebalo da Lucija krene s pjesmom „Kad si sretan“, a ostali se priključili. Veselje je potrajalo i kada je župan najavio da će im se uz pomoć njihovog načelnika Saše Horvataosigurati modernizacija dvorane do kraja školske godine. Do tada očekuje ih još puno učenja i aktivnosti, no prije toga će se dobro zabaviti i predstaviti svojim roditeljima, učiteljima i uzvanicima na školskoj priredbi koju su pripremili ususret Božiću.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content