Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

ODRŽANA SJEDNICA GSV-a U POVODU NACIONALNOG DANA ZAŠTITE NA RADU

Datum objave: 27. studenoga 2014.

Jučer je u zgradi HEP ODS-a u Čakovcu održana prigodna sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća povodom nacionalnog i svjetskog dana zaštite na radu.
Uz prisustvo samog domaćina Mladena Hrena direktora Elektre Čakovec koji je pozdravio sve prisutne, sjednici su prisustvovali članovi GSV-a na čelu s predsjednikom Stjepanom Cirkovićem, ali i voditeljica samostalne službe za socijalno partnerstvo Ministarstva rada i socijalnog sustava Dubravka Matić kao i župan Međimurske županije Matija Posavec.
Dan zaštite na radu danas predstavlja izrazito značajan datum u ostvarivanju prava radnika, posebice onih s posebnim uvjetima rada - napomenula je Dubravka Matić te prenijela pozdrave i čestitku ministra Miranda Mrsića svim radnicima.
Činjenica je da se o samoj zaštiti na radu u javnosti premalo govori i da mnogi zaboravljaju na činjenicu da se visina plaće i posao mogu mijenjati, ali jednom kada se zdravlje ugrozi, vrlo ga je teško ili nemoguće vratiti. Zato se ne smije dozvoliti da sustav sigurnost radnika i njihovo zdravlje stavlja u sjenu pod pritiskom veće proizvodnje, zarade, većeg profita jer zaštita na radu je osnovno ljudsko pravo, a ne trošak. – naglasio je župan Posavec u svom obraćanju prisutnima ističući da službeni podaci nekada i ne prikazuju pravo stanje jer se neke ozljede i ne prijavljuju u strahu od gubitka posla.
Na kraju same sjednice okupljenima su se obratili i stručnjak zaštite na radu Damir Lesinger kao i Zvonko Toplek iz Inspektorata rada Područnog ureda Varaždin koji su iznijeli kratke osvrte na cjelokupnu situaciju pitanja zaštite na radu kako u Hrvatskoj s posebnim osvrtom na Međimurje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content