Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan Općine Gornji Mihaljevec: Međimurska županija će pomoći projekt Parka mladosti

Datum objave: 26. studenoga 2014.

U utorak 25. studenog uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća u Domu kulture u Gornjem Mihaljevec, proslavljen je Dan općine. To je ujedno treća godina zaredom što općina koja okuplja 12 naselja obilježava svoj dan, a ovog su se puta okrenuli predstavljanju onog najvrjednijeg što imaju djece, mladih i udruga koje su tom prigodom dobile mjesto za prezentiranje svojih proizvoda i rezultata u sklopu svečanosti.
Svojim nastupima ispunjen Dom kulture uveseljavali su učenici Osnovne škole Gornji Mihaljevec, mališani iz Dječjeg vrtića „Zibka“ te članovi Kulturno umjetničke udruge Lipa. Predsjednik općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec Josip Petković na početku je svima zahvalio na dolasku i pozvao neka uživaju u jednoj od rijetkih ležernih sjednica, izrazivši nadu kako će nadolazeća godina biti još uspješnija za ovu teritorijalno malu, no po njih ipak veliku općinu. „Naša općina ne može se podičiti kao cvjetnjak ili središte, ali je kutak okružen prirodnim ljepotama. Možda nemamo slapove i planine, no imamo ono što neki mogu samo poželjeti, marljive i poštene ljude koji teže razvoju, modernizaciji, promicanju i razvitku za kvalitetniji suživot u općini“, dodao je načelnik Goran Lovrec.
Upravo je to općina i prepoznala te u mjeri koliko je bilo u njihovoj moći podupirala tijekom godine sve aktivnosti svojih udruga, društava i pojedinaca. Uz poseban naglasak na rad djece, najmlađe općinske udruge Kupina, KUU Lipa, NK Jedinstvo, NK Bratstvo, te dobrovoljna vatrogasna društva, pripremljena su priznanja, diplome i odličja, a koja je zaslužnima podijelio župan Međimurske županije Matija Posavec zajedno s načelnikom Lovrecom.
Nakon što je pohvalio jedinstvo među mještanima i činjenicu kako su najmlađi okosnica svečanosti, župan je naglasio kako je njegov, ali i dolazak predsjednika Županijske skupštine Mladena Novakate direktora javnih poduzeća, Nenada Hranilovića ispred Međimurje plina i Vladimira Topolnjaka iz Međimurskih voda, samo dokaz da općina u Županiji ima prijatelja. „Spremni smo vam pomoći, a smatram kako je u ovom trenutku najvažnije mlađoj generaciji omogućiti sretniju igru i uredi Park Mladosti, sportsko rekreacijski centar. Stoga ćemo taj projekt podržati u svom proračunu za 2015. godinu, a Dragoslavec Bregu i Dragoslavec Selu te Gornjoj Dubravi pomoći u uređenju dječjeg vrtića i ujedno se maksimalno uključiti kroz sufinanciranje projektne dokumentacije za dogradnju škole“, rekao je međimurski župan na veselje svih prisutnih.
 
Za kraj je najavljeno kako će Općina u nedjelju, 21. prosinca biti domaćin humanitarnog koncerta Naši za naše.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content