Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan sporazum za Filipa Udea - Zajedno do Rija

Datum objave: 21. studenoga 2014.

U Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću danas su župan Matija Posavec, načelnik općine Nedelišće Darko Dania, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, te Mario Vukoja ispred Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan svečano potpisali sporazum kojim se nacionalnom olimpijcu, osvajaču svjetskih, europskih i nacionalnih medalja Filipu Udeu osiguravaju relativno mirne pripreme za projekt Zajedno do Rija.
Naime, zajedničkim nastupom i suradnjom općina, grad te Međimurska županija će sufinancirati Filipove pripreme s iznosom od po 150.000,00 kuna. “Kako je rečeno u obraćanjima, za ovu kap u moru se nadam da će s vremenom postati barem čaša.“ – našalio se Filip Ude te se još jedanput zahvalio načelniku, gradonačelniku i županu na svemu što čine da bi omogućili ne samo njemu nego i svim mladim gimnastičarima u Međimurju kvalitetne treninge i uvjete za rad.
Gimnastički klub Macan je jedan od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj i jedini u ovom trenutku u Hrvatskoj ima adekvatno rješenje Ureda državne uprave u Čakovcu čime ponovno pokazuju smjer kojim bi danas-sutra i drugi u Hrvatskoj trebali krenuti.
„Napravljen je veliki iskorak u radu i funkcioniranju samog kluba i želja nam je bila potpisati ovaj sporazum na godišnjicu smrti Macana. No, i ovako možemo reći da smo uspjeli jer sport nikako nije trošak, to je ulaganje u zdravi život, u mlade i njihov razvoj, a to nema cijenu.“ – u svom je obraćanju istaknuo Mario Vukoja ispred GK Marijan Zadravec Macan te se zahvalio općini, gradu i županiji na svesrdnoj pomoći.
Darko Dania je napomenuo da je upravo u Nedelišću jedini nacionalni gimnastički centar u Hrvatskoj, a to nikako nije mala stvar. „Želimo dati svoj doprinos sportu, gimnastici, a prvenstveno Filipu u daljnjem radu jer kako vidimo tu rezultati ne izostaju.“ – rekao je Dania dok je gradonačelnik Kovač napomenuo da je gimnastika postala ne gradski već i županijski i nacionalni brend.„Grad je oduvijek ulagao u sport, a osobito gimnastiku jer ona objedinjuje ono što grad posebno vrednuje – rad s mladima, masovnost i rezultati.“ – istaknuo je Kovač te naglasio da će i nakon završetka ovog projekta grad i dalje podupirati rad i kluba i gimnastike u cjelini.
„Kada govorimo o Gimnastičkom klubu Macan i Filipu Udeu onda se uz njih uvijek veže onaj prefiks naj, a kada to imate to znači da predstavljate lokomotivu, u ovom slučaju lokomotivu razvoja sporta u Međimurju. A takve lokomotive treba njegovati, one trebaju gorivo da bi još više, bolje i kvalitetnije vukle međimurski sport u cjelini. Kako se dobar posao ovdje radi govori i činjenica da je kineska delegacija koja je nedavno bila u posjetu Hrvatskoj i Međimurskoj županiji znala upravo za rezultate Filipa Udea. Zato i Filip, treneri, GK Macan u cijelosti ne da zaslužuju nego je naša obveza njima pomagati u radu i postizanju još boljih rezultata.“ – napomenuo je župan Posavec istaknuvši da specifičnosti i stanje u proračunima zasigurno neće zaustaviti realizaciju jednog ovakvog projekta.
Nadam se da će ovaj sporazum i naša podrška olakšati ukupnu situaciju te vam osigurati bolje uvjete a da će sve to slijediti i rezultati u Riju.“ – zaključio je Posavec.
Nakon svečanog potpisivanja sporazuma Filip Ude i gimnastički klub darovali su potpisnike prigodnim poklonima u znak zahvale za dosadašnju i buduću potporu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content