Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hvala Županiji i Županu na besplatnim udžbenicima

Datum objave: 20. studenoga 2014.

Učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Gornji Mihaljevec jedan dan u školskoj godini izdvojili su za terensku, izvanučioničnu nastavu u Međimurskoj županiji, a osim posjeta samoj ustanovi, razgledali su i susjednu Galeriju Ladislava Kralja Međimurca. „Hvala Županiji i Županu Matiji Posavcu na besplatnim udžbenicima, mi smo njemu donijeli knjigu naše zadruge „Klopotec“ Bundeva na tanjuru“, rekli su prilikom dolaska školarci, u pratnji učiteljice 3. razreda Nade Panić, učiteljice 4. razreda Gordane Polundak i pomoćnice u nastavi Ive Novak.
27 djece uživalo je u velikoj vijećnici Međimurske županije, a posebice 4. razred koji je u školi već ponešto naučio o ustrojstvu županije u kojoj žive. „Osim udžbenika, Županija brine o našem prijevozu, ali i o zdravlju“, dodali su i naglasili: „Ovo je međimurski sabor“, aludirajući na vijećnicu i činjenicu kako se u istoj odvijaju sjednice Skupštine Međimurske županije. „Tara je naš razredni župan, ona je predsjednica razreda i odlučuje o svemu“, objasnili su učenici Gornjeg Mihaljevca i znanjem o geografiji, susjednim državama te grbu i zastavi, pokazali da u školi dobro rade na upoznavanju s Međimurskom županijom. Pohvalio ih je i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušeckoji je upoznat s njihovim uspjesima u likovnom i literarnom stvaralaštvu ostvarenima diljem zemlje.
Pročelnik Sušec pak je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za poslove skupštine i opće poslove Doris Srnec te pročelnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okolišaStjepanom Baranašićem uživao i u posjetu 24 mališana skupine Smajlići iz Dječjeg vrtića Čakovec – vrtića Cvrčak. OdgajateljiceSuzana Kovač i Đurđica Golik objasnile su kako je najvažnije s učenjem početi u najranijoj dobi, pa osim u Županiju idu u banke, pekare, bolnicu, stadion i slično, kako bi se djeca upoznala sa svim segmentima života, a nakon obilaska čeka ih domaća zadaća kao poticaj za školu.
Bili su oduševljeni što vide grb Međimurske županije o kojem su učili i župana zamolili da napravi što više igrališta. U Velikoj vijećnici odlučili su i glasati te se svi složili da su za besplatne udžbenike kada krenu u školu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content