Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren trodnevni sajam MESAP „Jesen 2014.“ u Nedelišću

Datum objave: 16. studenoga 2014.

U petak je svoja vrata otvorio 8. po redu međimurski sajam poduzetništva – MESAP „Jesen 2014.“, koji u bogatom trodnevnom programu nudi niz raznovrsnih sadržaja, stručnih skupova, radionica, predavanja te dakako predstavljanja izlagača, uz besplatan ulaz.
„Mesap Jesen manifestacija je koja je ove godine orijentirana na segmente ekologije, zdrave prehrane i poljoprivrede, obnovljive izvore energije te komunalne i ekološke opreme. Drugim riječima na sve ono u čemu međimurske tvrtke i gospodarstvo prednjače u Republici Hrvatskoj te po čemu mogu svima poslužiti kao primjer“, rekao je u svom obraćanju župan Međimurske županije Matija Posavec te time sve prisutne uveo u sajam i službeno ga otvorio.
Ove godine sajamska dvorana veličine 2.500 m2, izložbenog i poslovnog prostora, okuplja 90-ak izlagača koji će do nedjelje, 16. studenog predstavljati svoje proizvode, usluge i opremu, dati presjek aktualnosti iz svog segmenta djelovanja, ali i što je posebice važno, međusobno razmijeniti iskustva. Radi se o lokalnim poduzetnicima, uz goste iz drugih županija te šire regije, ali i Slovenije.
„Nedelišće se sajmovima na Mesapu polako približava formatu uspješnih regionalnih sajmova kao što su oni u Gornjoj Radgoni i Grazu. Čestitke organizacijskom timu, na tradiciji koju provode u općini, a hvala i izlagačima što su stigli u ovolikom broju“, rekao je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.
Iako se radi o jednoj od većih gospodarskih manifestacija u ovom djelu Lijepe naše, organizatori su naglasili da se često postavljaju pitanja da li sajmovi uopće imaju smisla. „I naš je odgovor uvijek da“, naglasio je Vitomir Kirić, v.d. direktora Mesapa i dodao: „Uz sve oblike trgovanja ipak su sajmovi potrebni, jer se na njima uspostavlja direktni kontakt između proizvođača i kupca.“
„Sajmovi su uvijek prilika za prezentaciju i za sklapanje novih poslova. Dakako nama je važno da to bude najbolja moguća prezentacija, kako bi zadržali svoju poziciju koju uživamo u posljednjih godinu dana, kao županija primjer u gospodarstvu. Na gospodarstvenicima pak je da sklope dobar posao, a na posjetiteljima da se dobro zabave“, dodao je međimurski župan i time pozvao sve da u danima vikenda kao jednu od svojih stanica odaberu upravo sajam Mesap „Jesen 2014.“.
Spomenimo kako je svečanost otvorenja uveličao i nastup Pjevačkog zbora Josip Vrhovski iz Nedelišća, a uz pjesmu već je najavljen novi projekt koji očekuje Međimursku županiju, Općinu Nedelišće i Mesap, a to je Adventski sajam koji će se održati 13. i 14. prosinca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content