Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Matija Posavec: „Čovjek živi onoliko dugo koliko ga se sjećamo“

Datum objave: 3. studenoga 2014.

sv08

 

Svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u prigodi blagdana Svih svetih, 1. studenog i Dušnog dana, 2. studenog u Međimurskoj županiji, a u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata, upriličeno je kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Mihovljanu.

U organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova, vijence je položilo i izaslanstvo Međimurske županije, predvođeno županom Matijom Posavcem, zamjenikom župana Zoranom Vidovićem te predsjednikom Skupštine Međimurske županije, Mladenom Novakom. Dan uoči blagdana Svih svetih, svijeće su, osim županijske delegacije, zapalila i izaslanstva ministarstava, Koordinacije udruga Domovinskog rata Međimurske županije, MORH-a, odnosno Uprave za obranu i MUP-a, točnije Policijske uprave međimurske te Grada Čakovca, dok je molitvu predvodio gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana i župnik župe svetog Nikole biskupa u Čakovcu, fra Željko Železnjak.

„Odali smo dužno poštovanje, pijetet našim sugrađanima, stanovnicima Međimurske županije koji više nisu s nama, posebno našim braniteljima koji su poginuli za svoju domovinu. Kažu da čovjek živi onoliko dugo koliko ga se sjećamo. Zato ćemo kao i dosad, i ubuduće se na ovakav i slične načine sjećati onih koji nisu s nama“, rekao je tom prigodom međimurski župan Matija Posavec.  

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata održana pak je na Dušni dan, u nedjelju 2. studenog u 9 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu.

 

{gallery}2014_galerije/studeni_2014/svi_sveti_2014{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content