Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježeno 20 uspješnih godina Gospodarske škole Čakovec

Datum objave: 27. listopada 2014.

gospodarska skola 14

 

Prije punih 20 godina s radom je započela jedna od najuspješnijih međimurskih srednjih škola, Gospodarska škola Čakovec. Tada, u školskoj godini 1994./1995.,ustanova s 275 učenika u osam razrednih odjela, danas okuplja kolektiv od 517 učenika koji se obrazuju u području poljoprivrede, prometa, osobnih usluga, tekstila i kože u četverogodišnjem te u redovnim i pomoćnim trogodišnjim programima.

 

Upravo su oni bili glavni akteri pripremljene svečanosti povodom jubileja škole, a njihove glazbene, dramske i modnevještinepratili su sadašnji i bivši djelatnici te učenici škole, ravnatelji i gospodarstvenici, kao i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je svim djelatnicima i učenicima čestitao na vrijednom jubileju te naglasio kako je ova škola osnovana 1993. godine upravo odlukom Skupštine Međimurske županije i to na Međunarodni dan učitelja.

 

„Ono na čemu vam posebno treba čestitati, je što ste uvijek bili korak ispred drugih, sami ste pisali europske projekte, a jedni ste i od najzaslužnijih za zaštitu, brendiranje autohtone međimurske vinske sorte Pušipel. Hvala na tom velikom doprinosu.“, rekao je međimurski župan i istaknuo nadu kako će se uskoro otvoriti dograđeni dio Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu te krenuti i u druge kapitalne investicije u obrazovanju ovog kraja.

 

Ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko pak je zahvalio županu na uloženom trudu za boljitak školstva, te kao jedan od važnijih datuma, od samog osnutka, istaknuo i preseljenje u novu zgradu škole 5. rujna 2005. godine, čime su učenici dobili adekvatne uvjete za rad.

„Uz to, naša škola uključuje se u javni život Međimurske županije, odazivajući se humanitarnim te drugim akcijama i manifestacijama, čime je stekla određenu prepoznatljivost“, dodao je ravnatelj, objasnio kako škola ne bi opstala bez vrijednih učenika i podrške njihovih roditelja, te pozvao sve da uzmu Bilten Gospodarske škole, izdan upravo povodom njene 20. obljetnice.

 

Uz brojne goste koji su došli sudjelovati u obilježavanju ovako važnog događaja, ali i dati podršku budućem radu, bili su mnogi ravnatelji međimurskih osnovnih i srednjih škola, pročelnik UO za društvene djelatnosti Branko Sušec, načelnik PU Međimurske Krunoslav Gosarić, ali i prvi ravnatelj Gospodarske škole, Petar Novački koji se okupljenima obratio te zahvalio na pozivu i prilici da sudjeluje u ovom jubileju.

„Danas vidim koliko smo dobar posao odradili jer ovih 20 godina je obilježeno mnogim uspjesima. Ovakvi jubileji me ispunjavaju ponosom jer sam i sam bio jedan od kotačića koji su pokrenuli projekt Gospodarske škole.“, zaključio je Novački te svima zaželio puno uspjeha u budućem radu.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/20-godina-gospodarske-skole{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content