Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisivanjem Ugovora sada i službeno: Regionalni centar HRT-a u Međimurju

Datum objave: 24. listopada 2014.

HRT 4

 

Najvažnije informacije i vijesti sjeverozapadne Hrvatske, svim gledateljima diljem Hrvatske omogućit će se iz regionalnog centra HRT-a koji će se nalaziti u Međimurskoj županiji. Današnjim svečanim potpisivanjem ugovora je to konačno i potvrđeno. Naime, nakon što se neko vrijeme nagađalo hoće li središte za sjeverozapadnu Hrvatsku javne nacionalne televizije biti ovdje ili u Varaždinu, odluka je pala na međimursku lokaciju u sklopu Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

 

 

To je realizirano prvenstveno zahvaljujući velikom trudu i angažmanu međimurskog župana Matije Posavca koji se time još jednom izborio da se Međimurska županija stavi u fokus pažnje hrvatske javnosti kao primjer koji valja slijediti.

Sve je potvrđeno i potpisivanjem ugovora o zakupu poslovnog prostora u petak, 24. listopada, kojim se novi HRT-ov Centar Čakovec i Varaždin pozicionirao upravo u Međimurskoj županiji i pridružio regionalnoj mreži centara koju već čine Dubrovnik, Knin (Šibenik), Osijek, Pula, Rijeka, Split i Zadar. Ugovor su u prostorima Županije potpisali, uz župana Matiju Posavca, glavni ravnatelj Hrvatske radio televizije Goran Radman i direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. Ivan Plačko.

Čakovečki centar HRT-a do kraja godine preuzet će sve radijske, televizijske i internetske programske funkcije na sjeveru zemlje, a koje su dosad obavljali TV studiji u Bjelovaru, Čakovcu i Varaždinu te dopisništva u Koprivnici i Virovitici. Također, kako je rekao glavni ravnatelj, u njegovu sastavu djelovat će i nova regionalna radijska postaja koju HRT prije nije imao na ovim prostorima.

„Hvala HRT-u na povjerenju, Međimurke i Međimurke nikada nisu nikoga razočarali, pa tako neće ni našu javnu televizijsku kuću“, u svom je obraćanju rekao međimurski župan te istaknuo značaj ovog dana. „Potpisivanje ovog ugovora i dobivanje regionalnog centra u Međimurju, od velike je važnosti za sve građane ove županije, ali i cijelog sjevernog dijela zemlje. Često smo u povijesti bili nezadovoljni kada je Međimurska županija spominjana samo kada se dogodilo nešto loše, no dolaskom nove uprave na čelo HRT-a to se promijenilo, dapače vrednuju se naši usponi i sve što je na sjeveru postignuto.“ – rekao je župan Posavec.

 

Radman: Nikada do sada mi u našim postupcima nismo doživjeli toliku brzinu, profesionalnost, spremnost na dogovor kakvu smo doživjeli ovdje

„Naša odluka da osnujemo centar ovdje bila je značajnim dijelom motivirana našom procjenom da je ovo jedan od najkvalitenijih, najvrednijih dijelova Hrvatske koji  u postojećim nevoljnim ekonomskim i socijalnim uvjetima za Hrvatsku pokazuje jednu izuzetnu snagu,  dinamiku i poduzetnost kakvu još nisam vidio u ostatku Hrvatske. Ovim putem Vama i cjelokupnoj javnosti mogu otvoreno reći da se to manifestiralo i pokazalo u svim našim razgovorima i pregovorima i na kraju dogovorima.“- naglasio je Goran Radman.

 

Glavni ravnatelj HRT-a zahvalio se Međimurcima te svim službama i službenicima koji su bili na raspolaganju jer kao je naglasio „nikada do sada mi u našim postupcima nismo doživjeli toliku brzinu, profesionalnost, spremnost na dogovor kakvu smo doživjeli ovdje. Time je naš osjećaj i procjena potvrđena.“ – zaključio je Radman, a župan dodao kao Međimurje ovim regionalnim centrom okreće sasvim novu stranicu.

U regionalni centar je već sada uloženo od strane HRT-a preko 3 milijuna kuna nabavkom najsuvremenije opreme, a kako je istaknuto sam Centar započinje s radom 01. siječnja 2015. godine.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/potpisivanje-ugovora-HRT{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content