Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na godišnjem općem sastanku u Bonnu po prvi puta predstavljen i EDIC Čakovec

Datum objave: 21. listopada 2014.

U Bonnu je od 13. do 15. listopada 2014. održan godišnji sastanak predstavnika informacijskih centara Europe Direct (EDIC centri) i predstavništava Europske komisije iz svih 28 zemalja članica Europske unije na kojem je Međimursku županiju i EDIC Čakovec predstavljao Darko Radanović, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti.
Predstavnici nekoliko općih uprava Europske komisije predstavili su svoj rad, a osim uključivanja uvaženih govornika, tijekom konferencije sudionici su ohrabreni da podijele svoja iskustva, postavljaju pitanja i raspravljaju o izazovima s kojima se susreću, što je pomoglo u jačanju odnosa s ključnim interesnim skupinama EU-a i boljoj pripremi komunikacijskih aktivnosti EDIC-a u 2015. godini. Opći godišnji sastanak EDIC centara dao je članovima priliku za razmjenu iskustava s kolegama iz različitih zemalja te identifikaciju mogućih oblika suradnje, a upoznati su i sa strateškim izazovima novog EU vodstva.
Mreža informacijskih centara Europe Direct pokrenuta je kako bi se dala mogućnost građanima da dobiju praktične informacije i savjete o ostvarivanju svojih prava te potakne europska debata na lokalnoj razini. Prva generacija centara lansirana je 2005. godine, a samo u posljednje četiri godine, centri su primili čak oko 3.3 milijuna osobnih upita, organizirali više od 41.000 događaja i odgovorili na više od milijun upita poslanih elektroničkim putem. Mreži od 500 EDIC centara pridružila se i Međimurska županija koja je otvorenjem EDIC centra Čakovec početkom ovoga mjeseca, omogućila građanima sjeverozapadne Hrvatske direktnu vezu s europskim institucijama te će u narednim godinama biti centralno mjesto za pružanje informacija i odgovora na sva europska pitanja, kao glavno sredstvo Europske komisije na lokalnoj i regionalnoj razini.
Kroz rad Europe Direct informacijski centri pružaju europskim donositeljima odluka mogućnost da direktno uvide potrebe i probleme građana u pojedinim državama članicama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content