Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Osnovnoj školi Mursko Središće zasađene katruže i obilježeni Dani kruha

Datum objave: 20. listopada 2014.

foto 1

 

U okviru kurikuluma četvrtih razreda Osnovna škola Mursko Središće u petak je 17. listopada 2014. godine organizirala razredni projekt pod nazivom Lepe su lepe katruže koji za cilj prvenstveno ima ukazivanje na potrebu njegovanja tradicije zavičaja. Tom im se prilikom pridružio i župan Matija Posavec koji je zajedno s učenicima 4.a razreda ispred školske zgrade zasadio katruže te time dao podršku ovakvim inicijativama kojima se promovira ono međimursko, a djeci usađuje svjesnost važnosti svega onoga što čini zavičaj.

 

 

“Ovakvim akcijama djeca uče cijeniti ono što obilježava njihov kraj, a time uče bolje cijeniti sredinu iz koje potječu te i sebe same.“ – izjavio je župan Posavec tijekom sadnje katruža, a kojem su uz učenike sudjelovali roditelji, kao i učitelji. “Ovo je bila prilika da županu pokažemo na koji smo način planirali razradu teme zavičaja u četvrtim razredima, ali i prilika da se svi skupa županu zahvalimo na besplatnim udžbenicima koje nam je osigurao.“ – istaknula je učiteljica Mirjana Mošmondor objasnivši da su na ideju da ga se pozove došli i zbog toga jer je župan i upravitelj zaklade “Katruža“ koja pomaže onima kojima je pomoć zaista i potrebna.

Posjet župana učenici razredne nastave škole najsjevernijeg hrvatskog grada su iskoristili i da zajedno obilježe tradicionalne Dane kruha, dane zahvalnosti za plodove zemlje. Tom su prilikom učenici od prvog do četvrtog razreda pokazali što su sve napravili, te održali kratak program, a sve je zajedno blagoslovio župnik Tomislav Antekolović koji se posebno zahvalio županu koji “često svojim djelima pokazuje kako se treba odnositi prema tradiciji i kulturi Međimjurja.“

 

“Hvala županu na dolasku jer se osobno došao uvjeriti u rad učenika ove škole, ali je ovime ponovno pokazao da mu je stalo.“ – tom je prilikom zaključila ravnateljica Marija Trstenjak.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/sadnja-katruza-os-m.sredisce{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content