Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dogradnja Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u završnoj fazi

Datum objave: 20. listopada 2014.

DSC 0475

 

Ulaganje u obrazovanje i školstvo neizostavno je ukoliko društvo želi napredovati, pa je stoga u Međimurskoj  županiji poseban naglasak stavljen upravo na ta dva segmenta kojima se omogućuje kvalitetno provođenje nastave. On se posebice očituje u brizi za školarce te stvaranju uvjeta za njihov rad i učenje.

Kako bi provjerio stvaranje novih uvjeta za učenike Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu, župan Međimurske županije Matija Posavec, zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Brankom Sušecom te Goranom Gotalom, voditeljem Odsjeka za javnu nabavu, krenuo u obilazak radova na rekonstrukciji zgrade.

Planirano ulaganje u cijelu investiciju je oko 9 milijuna kuna, što će školi u konačnici donijeti 8 novih učionica i dnevni boravak za učenike, a rekonstruirat će se i ulazni prostor, uz sufinanciranje Međimurske županije iz decentraliziranih sredstava te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, po uzoru na OŠ Orehovica.

 

Time će se riješiti prostorni problemi škole izgrađene 1968. godine. Ti su radovi nakon pomicanja rokova i tri godine, u završnoj fazi, u što se i sam uvjerio međimurski župan, nakon sastanka i obilaska gradilišta sa ravnateljicom Teom Dragić Runjak, voditeljicom nastave Sandrom Breka Ovčar, projektanticom Nevenkom Varga i predstavnikom stručnog nadzora Stanislavom Petracom.

Nastava se odvija bez poteškoća

Rokovi su pomaknuti zbog vremenskih uvjeta i kiše koja nam nije dopuštala radove u zemlji, objasnio je Petrac, a ravnateljica dodala kako se nastava odvija bez poteškoća, što je najvažnije.
Preostaje još dogradnja samog ulaza u zgradu, što je treća od ukupno tri faze radova, te valja iznaći rješenja za parkiralište, nakon što su kompletno obavljeni unutarnje uređenje i rekonstrukcija te je nabavljen namještaj i informatička oprema.

Za rekonstrukciju i opremanje Ministarstvo i Međimurska županija u 2014. osigurali su 2.500.000 kuna. „Radovi bi mogli biti okončani do sredine studenog, to je realan rok“, potvrdila je projektantica.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/radovi-na-gimnaziji{/gallery}

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content