Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hvala vam što ste cijeli svoj radni vijek dali za odgoj i obrazovanje djece

Datum objave: 16. listopada 2014.

u16

 

Nastavljajući tradiciju obilježavanja Svjetskog dana učitelja u Međimurskoj županiji, župan Matija Posavec, zajedno sa zamjenikom Zoranom Vidovićem i pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Brankom Sušecom, primio je u Maloj vijećnici učitelje, profesore, pedagoge, mentore i ravnatelje s područja Međimurja, a koji su u školskoj godini 2013./2014. otišli u mirovinu.

 

„Dosadašnja praksa obuhvaćala je povodom Dana učitelja primiti nagrađene učenike i mentore, no sada smo htjeli nagraditi one koji su cijeli svoj radni vijek dali i utkali u odgoj i obrazovanje stotine učenike, a to su oni koji su otišli u mirovinu. Ovom prilikom odlučili smo čestitati 18 učitelja koji su se umirovili prošle školske godine“, objasnio je župan Posavec, naglasivši kako će se do kraja godine održati i prijem za nagrađene mentore, učitelje i učenike koji su to apsolutno zaslužili te kako tu tradiciju ne želi prekinuti.

 

Uz zahvalu i podijeljene prigodne poklone, za cjeloživotno obavljanje jednog od najodgovornijih i najtežih poslova, edukaciju djece, župan je umirovljenim učiteljima obećao dati podršku i nakon radnog vijeka te saslušao pohvale i molbe.

„Ne znam nije li bolje upotrijebiti izraz penzioneri, jer umirovljenici miruju, a vidim da vi, kao i svih učitelji i odgajatelji, nikada nećete mirovati“, dodao je župan primjetivši kako su radna energija i elan i dalje prisutni unatoč umirovljenju.

„Svaka nova generacija čini nas mlađima“, objasnila je Zdenka Demo, bivša pedagoginja u Graditeljskoj školi Čakovec, dok je profesor Milan Stevanović istaknuo svoj ponos što je na prijemu kod svog učenika. „Ovo je jedna jako lijepa gesta koje ćemo se uvijek sjećati, hvala županu, mom učeniku, njegov uspjeh je dokaz našeg rada.“

 

Izmjenjujući dojmove o velikim koracima prema naprijed koje Međimurska županija radi kada je školstvo u pitanju, od besplatnih udžbenika, do prijevoza i osobnih asistenata, zamjenik je sve upoznao s idejom da se u škole uvede zdrava i domaća prehrana, što su ocijenili kao odličan projekt, dok je pročelnik Sušec svojim kolegicama i kolegama čestitao na maksimalnom trudu da u svom radu što više daju sustavu, učenicima i školama. „Ovo je još jedna poruka koliko nam je važno obrazovanje, vi u nama uvijek imate podršku, trebamo Vaše savjete i životne mudrosti“, za kraj je dodao župan.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/prijem-umirovljenih-učitelja{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content