Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zagreb i Međimurje okreću novu stranicu u suradnji

Datum objave: 14. listopada 2014.

zg-1

 

Na radnom sastanku održanom danas u uredu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Župan Međimurske županije Matija Posavec, te predsjednik Zrinske garde Alojzije Sobočanec razgovarali su o daljnjoj suradnji koja je i do sada bila izuzetna. Ali kako je istaknuo župan Posavec, uvijek može i mora bolje.

Okrećemo novu stranicu u suradnji s Međimurskom županijom, rekao je gradonačelnik Bandić te naveo da su dogovorene i buduće točke suradnje, a između ostalog i dogovor da će kod organiziranja svih značajnijih događaja i svečanosti koja se održavaju u glavnom gradu biti uključena i Zrinska garda, uz bok zagrebačkoj Kravat-pukovniji i kulturno-umjetničkim društvima. Tom suradnjom, naglasio je gradonačelnik, obogatit će se kulturni identitet i povećati turistički značaj kako Zagreba tako i Međimurja te dodao da su tradicijska kultura i običaji od jednake važnosti za budućnost Hrvatske kao i nove tehnologije, pametni gradovi, socijalno gospodarstvo.

Nadalje, dogovoreno je postavljanje biste Nikoli Šubiću Zrinskom na odgovarajućem mjestu na Zrinjevcu te je rečeno kako se do konca godine očekuje i rješavanje problema prostora u Ilici koje koristi Zavičajno društvo Međimurje. Dug je niz godina dobrih vibracija između Zagreba i Međimurske županije, dodao je zagrebački gradonačelnik, zaključivši da od Međimurja, kao jedne od najrazvijenijih hrvatskih županija, i Grad Zagreb može nešto naučiti.

Uz zahvalu gradonačelniku na prijemu, župan Posavec naglasio je kako je potrebno još jače i čvršće povezivati Zagreb i Međimurje, dodavši kako Međimurci svoju najveću građevinsku investiciju ostvaruju upravo na području Zagreba. Prostora za suradnju uvijek ima, pa će tako Zagreb u partnerskom odnosu sa Županijom organizirati Dane turizma i Martinje, manifestacije koje će zasigurno brandirati Međimursku županiju, ali i raditi na jačanju branda Zrinske garde u smislu očuvanja povijesti i kulture hrvatskog naroda, rekao je.

Na kraju, župan je istaknuo kako je zagrebački gradonačelnik sa zadovoljstvom prihvatio da, na svečanosti koja će se održati 24. studenog, položi prisegu i postane počasni član Zrinske garde Čakovec.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/zupan-kod-bandica{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content