Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pokretanje vlastitog posla je rješenje za izlazak iz krize

Datum objave: 13. listopada 2014.

DSC 0349

 

Mladi poduzetnici u današnje vrijeme krize većinom imaju nekoliko većih problema prilikom ulaska u novi posao. Prvi je financiranje, a drugi strah od neuspjeha, zbog čega im statistike ne idu na ruku. No, prema riječima organizatora 2. Sajma mladih poduzetnika koji je na čakovečkom Trgu Republike održan u subotu, Jurice Panića i nekoliko uspješnih poduzetnika, stanje u Međimurskoj županiji nije nimalo nalik tome.

 

 

Mladi međimurski kreativci puni su ideja koje znaju iskoristiti s rezultatom uspješnog poslovnog poduhvata koji je prepoznat u našoj okolini, ali i šire te što je najvažnije, svakim ih je danom sve više.  

„U današnjim vremenima koja nisu laka, mladi ljudi poput ovih pokazuju nam smjer, svojom organiziranošću, željom i hrabrošću u vidu poduzetničke aktivnosti. Često nedostaje inicijative i samopouzdanja da se učini neki veći korak, stoga kada se on učini, potrebno je da lokalna zajednica stane iza toga. Međimurska županija u svom radu to čini, pruža logističku i financijsku pomoć, kroz svoje razvojne agencije i stručne“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prije nego što je otvorio sajam te podijelio svim izlagačima priznanja  za sudjelovanje.

 

Ove se godine okupilo 20-ak novih, ali i već etabliranih poduzetnika koji su dobili priliku u centru grada predstaviti se široj javnosti.

„Mladi su pokretači razvoja i rasta našeg gospodarstva, pokazatelj da je sve dostižno, unatoč poteškoćama“, naglasila je Jagoda Horvat iz  Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec.

 

„Iz vlastitog iskustva govorim da treba preuzeti inicijativu, nije lako nastupati na tržištu rada. Stoga se mladi okreću vlastitim biznisima, to je rješenje izlaska iz krize“, dodao je Jurica Panić te objasnio kako svi okupljeni na sajmu imaju za ponuditi nešto što nitko dosad nije nudio te svojim idejama čine svijet malo boljim, a na 3. Sajmu mladih poduzetnika u 2015. godini očekuje nastavak jedne uspješne poslovne priče Međimurja

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/sajam-mladih-poduzetnika{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content