Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski umirovljenici na sportskom druženju u Gornjoj Dubravi

Datum objave: 13. listopada 2014.

DSC 0205

 

„Ne možemo bez druženja i rekreacije“, rekli su sudionici 5. sportskih susreta između udruga, u organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije te time odgovorili na pitanje zašto se svake godine okupe u tolikom broju. Na tradicionalnom jesenskom nadmetanju u pet disciplina, u pikadu, visećoj kuglani, šahu, gađanju zračnom puškom i kartanju bele okušalo se dvjestotinjak rekreativaca treće životne dobi.

 

U Gornjoj Dubravi posjetio ih je župan Međimurske županije Matija Posavec, koji se i sam okušao u nekim disciplinama te dodao kako uživa u društvu koje mu uvijek izmami osmijeh, kao i u njihovoj mudrosti. „Znate da je Međimurska županija uvijek uz vas, pomoći ćemo vam u okviru saveza koliko je to u našoj moći, kako bi se i dalje mogli ovako okupljati i provoditi sve svoje zacrtane aktivnosti u okviru saveza. Čestitam vam na svemu što radite, primjer ste svima nama“, rekao je u prigodnom obraćanju međimurski župan.

„Mi smo najveća udruga u okviru saveza, pa se uvijek i odazovemo u najvećem broju. Ovakvi susreti daju nam snage i upotpunjuju dane“, rekli su umirovljenici iz Preloga, dok je Antun Domjanić, predsjednik udruge iz Ivanovca pohvalio svoje rekreativce koji su dva puta na susretima osvajali prvo mjesto te po jednom bili drugi i treći. „Puno nam znače ovi dani, sretniji smo i osjećamo se mlađima, pogotovo kada je naš župan s nama, a i dobar rezultat ne škodi raspoloženju“, u šali su dodali Ivanovčani, kojima su se uz Preložane u nadmetanju pridružili još umirovljenici Udruge Čakovec - Jug, PU međimurske i Gornjeg Hrašćana.

 

„Ovakva okupljanja važna su zbog zdravstvenog stanja umirovljenika, fizičkog i psihičkog“, objasnio je domaćin, Jožef Pfeifer, predsjednik Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije i najavio sljedeći sportski događaj u okviru 6., no proljetnih susreta 2015. godine.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/sportski-susret-umirovljenika{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content