Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Biskup Mrzljak: "Jubilej slaviti znači Bogu zahvaliti."

Datum objave: 11. listopada 2014.

DSC 0305

 

Župna zajednica župe sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu slavila 15 godina postojanja nizom duhovnih i kulturnih događanja. Nakon otvaranja izložbe fotografija i svetom misom koju je služio mons. Vlado Košić, svečano misno slavlje održano je predvođeno varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom, u petak 10. listopada, na sam datum iz 1999. godine kada je župa proglašena.

 

Misi su prisustvovali saborska zastupnica Sunčana Glavak, zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, predsjednik Zrinske garde Čakovec Alojzije Sobočanec, mnogi pripadnici javnog i vjerskog života, Zrinske garde Čakovec, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čakovec, kao i vjernici koji su tom prigodom svetom misom zahvaliti za svoju župu i proslavu njenog jubileja. Naime na području župe danas ima oko 7.000 stanovnika, od toga 1.200 prima božićni blagoslov obitelji odnosno oko 5.500 vjernika, a u istoj pastoralno djeluju župnik fra Tomislav Božićek i župni vikar fra Stanko Belobrajdić.

Ne toliko davno proslavili smo 17 godina od početka varaždinske biskupije koja je u nekoliko godina stvorila nove župne zajednice, kao ovu. Jubilej slaviti znači Bogu zahvaliti, u prvom redu za prisutne ljude i svećenike koji su sudjelovali u njegovu ostvarenju. Svaka euharistija u sebi ima zahvalu, za prošlost ali i budućnost koja će nas u zajednici okupljati“, rekao je u svojoj propovijedi varaždinski biskup Mrzljak.

 

„Svoju obljetnicu željeli smo proslaviti u svojoj franjevačkoj jednostavnosti i skromnosti te se zahvaliti svim ljudima koji su se ugradili u crkvu, ali i prisjetiti se kako je to bilo kada se 1993. gradila crkva, kada je na blagdan sv. Antuna 1994. u podrumskoj dvorani budućega pastoralnoga centra slavljena prva Euharistija, pa sve do sada kada treba graditi još više živu Crkvu“, naglasio je fra Tomislav Božićek prisjetivši se kako je obred posvećenja nove crkve obavio tadašnji varaždinski biskup Marko Culej.

 

Proslava 15. obljetnice župe završava u nedjelju, 12. listopada kada će se u 19.30 sati održati koncert crkvenog (pučkog) pjevanja u Međimurju „Slatko ime Jezuševo“.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/15godina-zupe-ck-jug{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content