Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka međimurskog župana Matije Posavca srebrnom gimnastičaru Filipu Udeu

Datum objave: 11. listopada 2014.

Ude ok

 

Povodom još jednog velikog uspjeha hrvatskog i međimurskog sporta te gimnastike, osvajanja povijesne srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u kineskom Nanningu, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku hrvatskom reprezentativcu i članu GK „Marijan Zadravec Macan“, Filipu Udeu te njegovom srebrnom timu u kojoj stoji:

 

         „Poštovani Filipe!

      U trenucima kao što su ovi, kada čestitke dolaze sa svih strana, kao međimurski župan ne mogu biti više ponosan što je u našoj sredini poniknuo sportaš koji iz natjecanja u natjecanje piše hrvatsku i svjetsku sportsku povijest. Znam da Filip uvijek ima za cilj biti najbolji te da s takvim pristupom odrađuje svaki svoj nastup, bilo kvalifikacijski ili finalni, što mu je u konačnici i donijelo mjesto u top osam Europe, svijeta, ali i Olimpijskih igara.

 

Na svakom od navedenih  natjecanju bio je srebrni, no svjestan značaja svojih pothvata koji ne samo da su jedni od najvećih uspjeha hrvatskog sporta, već i postignuća kojima se može pohvaliti tek nekolicina vrhunskih sportaša. A upravo je to naš Filip,  proslavljeni hrvatski reprezentativac, koji je, znam, priželjkivao tu medalju sa Svjetskog prvenstva.

 

Time je upotpunio svoju bogatu riznicu osvajanja odličja s najvećih natjecanja i potvrdio da se svako ulaganje u njegov napredak itekako isplatilo. Nakon osvajanja srebra na Olimpijskim igrama u Pekingu, ova srebrna medalja osvojena danas u Kini na spravi konj s hvataljkama pokazatelj je napornog i predanog rada čitavog tima stručnjaka, kako u reprezentaciji tako i GK Marijan Zadravec Macan.

 

Naš je gimnastičar nastupao unatoč bolesti i činjenici kako je bio pred odustajanjem od natjecanja, što znam da bi za njega bila izuzetno teška odluka, no stisnuo je zube, kao i nebrojeno puta dosad te nam dokazao koliki je profesionalac i čovjek, koji nikada ne odustaje. Želim mu da takav i ostane, kao pravi uzor svim mladima u Međimurju a i širom Lijepe naše.

 

                                                                                       ŽUPAN
                                                    Matija Posavec, mag. ing.“

 

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content