Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Katarina Hoblaj: Svima jedno veliko hvala!

Datum objave: 9. listopada 2014.

c4

 

Od vremena kada je započela akcija do danas je održano mnogo akcija, koncerata, mnogo je pojedinaca, poduzeća, župa, svećenika, branitelja, javnih osoba, udruga sudjelovalo da bi danas mogli reći svima njima veliko hvala.“ – u svom je obraćanju posebno istaknula Katarina Hoblaj, voditeljica Dnevnog boravka djece „dr. Antun Bogdan“ iz Čakovca koji su nakon dugo čekanja i prikupljanja sredstava uspjeli u konačnici kupiti novo kombi vozilo vrijedno 270.000,00 kuna za potrebe djece s posebnim potrebama, štićenicima doma, a koje je danas svečano blagoslovio monsinjor Ivan Godina generalni Vikar te predsjednik Caritasa biskupije Varaždin.

 

Djela pokazuju sve i sigurno govore više od samih riječi
Naime, prije gotovo tri godine je krenulo prvo skupljanje sredstava za nabavku kombi vozila, prvenstveno s ciljem da se djeci kojoj je isti nužno potreban osigura vozilo koje će jamčiti sigurnost i osigurati uvjete koje ta djeca zaista i trebaju. Upravo zbog dugotrajnog prikupljanja sredstava te osobne molbe gđe Hoblaj i župan Matija Posavec se priključio akciji prikupljanja sredstava te je u konačnici osigurao pojedinačno najveću donaciju u iznosu od 100.000,00 kuna. “Djela pokazuju sve i sigurno govore više od samih riječi. Drago mi je da smo uspjeli realizirati ovako značajan projekt, jer on to zaista i jeste, te da smo mogli pomoći. I dalje ćemo pomagati ovaj Dom u budućem radu, a našoj djeci želim sigurnu i sretnu vožnju.“ – napomenuo je župan Posavec te istaknuo da, kada je pomoć ovakvoj instituciji u pitanju, nije dvojio niti trenutak. “Žao mi je što je malo duže trajalo, ali eto unatoč svemu smo došli do cilja. A to je jedino bitno.“ – zaključio je Posavec.

Monsinjor Ivan Godina je istaknuo da se danas uz vozilo blagoslove i djeca koja koriste kombi, kao i vozač te svi koji su pomogli i osigurali sredstva. “Ovo je dokaz velikog srca ljudi i da je unatoč teškim vremenima i dalje imaju razvijen taj osjećaj za potrebite.“ – zaključio je Godina.

Kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Romano Bogdan grad Čakovec, kao jedan od donatora s iznosom od 10.000,00 kuna, će i nadalje podupirati rad ovog dnevnog boravka. “Ovdje je humanost na djelu i takvi projekti moraju naći mjesto u svakom proračunu općine ili grada u Međimurju.“ – zaključio je zamjenik gradonačelnika.
Uz župana i monsinjora, te zamjenika gradonačelnika svečanosti su bili prisutni i gvardijan župe sv. Nikole Biskupa iz Čakovca Željko Željeznak zajedno s fra Josipom i fra Markom, kao i kapelan župe sv. Antuna Padovanskog fra Stanko Belobrajdić, Mirko Horvatić, ekonom Varaždinske biskupije, kao i predstavnici Udruge oboljelih od PTSP-a te predstavnici Caritasa župe u Strahonincu.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/caritas-donacija-vozila{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content