Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dojenje je najbolji i najljepši dar svakom djetetu

Datum objave: 7. listopada 2014.

IMG 6958

Kako bi skrenuli pozornost budućim majkama i njihovim obiteljima te zajednici o važnosti prehrane majčinim mlijekom, Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju, uz voditeljicu Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec prim.dr. Mariju Hegeduš-Jungvirth, u Čakovcu je prigodnim štandom i javnom akcijom obilježila Nacionalni tjedan dojenja. "Dojenje je najbolji i najljepši dar vašem djetetu", često ističu patronažne sestre, koje time žele ukazati na sve dobrobiti dojenja.

I Međimurska županija podržala je Nacionalni tjedan dojenja pa je potporu u prvom redu udruzi i svim mladim majkama svojim dolaskom dao zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović. „Iznimno je važno povećati stopu dojene djece u našoj županiji, ali i senzibilizirali javnost o važnosti prirodne prehrane za djecu. Veseli me što se danas ovdje okrećemo onim najmanjima koji su i nama u županiji prioritet u svakom vidu djelovanja te će tako ostati i u buduće“, naglasio je zamjenik ističući pritom važnost pozitivne zdravstvene slike naše zajednice, dok su članovi udruge svima zainteresiranima dali niz korisnih savjeta i promotivnih materijala kojim je obilježen ovaj značajan tjedan u razvoju svakog djeteta, kao pomoć majkama.

Tjedan dojenja u Hrvatskoj se obilježava od 01. do 07. listopada, a ovogodišnji slogan je  „Dojenje: pobjednički gol za život!“ koji donosi preporuku da je dojenje dojenčadi obavezno i preporučeno barem do dobi od 6 mjeseci. U udruzi koja je na području Međimurja aktivna od 2007. godine ističu kako je majkama potrebna podrška, pažnja, izmjena iskustava i upravo sve to dobivaju u grupama za potporu dojenja, a kojih u Međimurskoj županiji trenutno ima 10.

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content